Adgang nægtet, når du deler en netværksprinter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen, og klik derefter på 'Kontrolpanel.' Klik på 'Netværk og Internet', og klik derefter på 'Netværks- og delingscenter.' Dette åbner dine delingskonfigurationer og tilladelser på computeren.

2.

Udvid sektionen 'Printerdeling'. I dette afsnit skal du tjekke indstillingen 'Tænd printerdeling'. Klik på 'Anvend'. Dette giver dig mulighed for at dele printere på din computer.

3.

Klik på pilen ud for 'Adgangskodebeskyttet deling'. På listen over muligheder skal du markere afkrydsningsfeltet 'Slå adgangskodebeskyttet deling af.' Dette giver dig mulighed for at dele en printer uden brug af adgangskode. Klik på 'Anvend'.

Før du kan dele en printer på din Windows-computer, skal du tænde printerdeling. Hvis du får en 'Access Denied' -fejl, skal du måske også slukke for adgangskodebeskyttet deling. Dette standser kravet om, at et kodeord skal dele printeren. Begge disse muligheder findes i Windows Kontrolpanel. Dette gør det muligt for alle på computeren at dele printeren, hvilket gør det muligt for andre brugere at udskrive til enheden fra hvor som helst på netværket.