Forskellene mellem et Wireless Gateway u0026 DSL Modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Der er mere end en måde at modtage en internetforbindelse på, og disse muligheder er baseret på computerens ejerens præferencer. Disse kan variere blandt ønsket internethastighed, installationskrav og hvordan signalet bevæger sig. En trådløs gateway er en forbindelse, der gør det muligt for en computer at få adgang til internettet inden for et etableret netværk. DSL-modemet (Digital Subscriber Line) anvender ledningsforbindelse for at opnå internetadgang. Selv om trådløse gateway- og DSL-modemet giver internetforbindelse, indeholder de forskellige driftsmetoder.

Internetforbindelser

Den trådløse gateway etablerer en forbindelse uden hjælp af kabler eller ethernetkabler. Det er valgfrit, at pc'en indeholder en router, som er en hardwareenhed eller et softwareprogram, der gør det muligt for computeren at genkende et trådløst signal i hele netværksområdet. DSL-modemet kræver imidlertid en universel serielbus (USB) eller ethernet-ledningstilslutning for at etablere internetforbindelse. I modsætning til opkaldsforbindelser er DSL-modemforbindelser eksterne og tillader også internettet, mens du taler på en fastnettelefon.

Router Connections

En router er en valgfri enhed, der etablerer mere end en internetforbindelse. Det tager det ene signal, der modtages fra internetudbyderen (ISP) og splitter det. Hvis du bruger en trådløs gateway, tillader disse split-signaler inden for routeren, at mere end en computer modtager trådløs adgang til internettet, så længe netværksadministratoren tillader, at den trådløse forbindelse deles. Routeren fungerer forskelligt for DSL-modemet. Det tillader mere end en ethernet-forbindelse fra flere computere. Dette kræver, at flere ethernetkabler forbindes direkte til routeren. DSL-modem routere kan imidlertid ikke bruges til dem, der kræver USB-kabelforbindelse. Denne type forbindelse er kun beregnet til kun én computer. En fordel ved at bruge en router til DSL-modemet er, at den er hurtigere end en opkaldsforbindelse.

Installationsprocedurer

Procedurerne for installation af en trådløs gateway varierer afhængigt af datatype og internetudbyder. Nogle materialer, der ofte er involveret i installationsprocessen, er Cat5 og koaksialkabler kun til trådløs installation. Disse kabler er kun for at sikre funktionaliteten af ​​den trådløse enhed og behøver ikke at blive sluttet til pc'en. Et trådløst adgangspunkt (WAP) er et eksempel på en trådløs gateway-enhed, der er installeret for at hjælpe pc'en med at finde trådløse forbindelsessignaler, som er gemt i computeren. Installation af DSL modem er mere grundlæggende. Modemet forbinder til pc'en med en ethernet- eller USB-kabel. Dette giver mulighed for en højhastighedsforbindelse, uanset hvilken type internetudbyder brugeren har.