GPSR-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Forslaget til GPSR blev skrevet af Brad Karp og H.T. Kung of Harvard University i år 2000. Deres forslag blev videreudviklet og fremmet af International Computer Science Institute. Den endelige oversigt over protokollen findes på deres hjemmeside (se Referencer).

Funktion

GPSR beregner afstanden til destinationen og kontakter den længste node inden for signalområdet i den retning. Teorien er, at dette vil bringe det første hop over netværket tættere på destinationen. I stedet for at stole på rutingstabeller prioriterer protokollen afstanden af ​​hvert hop til at vælge en transmissionsvej.

Funktioner

Hvis der ikke findes nogen kontaktbar knude med reference til destinationen, sender routingsalgoritmen forespørsler om sti omkring omkredsen af ​​dens signalområde. Dette kaldes 'perimeter mode'. GPSR står for 'Greedy Perimeter Stateless Routing.' Det er et system, der anbefales til routing over trådløse netværk. Protokollen er ikke blevet offentliggjort af Internet Engineering Task Force (IETF), ligesom de fleste internationalt accepterede netværksstandarder.