Hvordan en computer router fungerer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

En router angiver en lokal adresse til hver enhed, der er tilsluttet den. En datapakke sendes fra en bærbar computer tilsluttet det lokale netværk til en anden adresse ud på internettet; ehow.com, for eksempel. Datapakken har adressen til den bærbare computer, der er indlejret i den, og routeren sender anmodningen fra hjemmesiden til den bærbare computers adresse.

Konfigurationstabel

Da routere er designet til at sende og modtage data mellem Internet i stort og et sæt computere på sit lokale netværk, skal routeren holde styr på, hvilke data der sendes til hvilken computer. Dette sker med en konfigurationstabel, der kortlægger hver computers lokal IP-adresse til dens eksterne IP adresse.

Trådløse routere

Trådløse routere fungerer næsten det samme som kabelforbundne routere, bortset fra at de overfører og modtager data over en radiofrekvens. Frekvenserne er enten 2,4, 3,6 eller 5 GHz. 802.11b og 802.11g er de mest anvendte protokoller, men 802.11n blev udgivet i 2009 for at give mere rækkevidde og højere båndbredde end de tidligere versioner. Internet routere er afgørende for lokale netværk. Uanset om de sender og modtager datapakker via et ethernet-kabel eller via trådløse signaler, er de obligatoriske udstyr i hjem og små kontorer.