Hvordan man designer en god webside

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Lav en detaljeret plan, før du bygger noget, og skriv planen nede, så du kan følge den. De fleste mennesker kommer til din hjemmeside af en af ​​to grunde: de ønsker oplysninger, eller de vil købe noget. Hvis de søger information, skal det være klart, let at forstå, troværdigt, autoritativt og let at finde. Hvis de vil købe noget, vil de nok have en af ​​tre ting: telefonnummer, driftstimer eller tilgængelighed af produktet. Hvis de kan købe online, skal det være enkelt og nemt. Telefonnummeret og timerne skal fremhæves på den første side.

2.

Design forsigtigt den første side, også kaldet stænk eller forsiden. Dette er det første indtryk, den besøgende har af dig, og udgangen til resten af ​​internettet er kun et klik væk. Stænksiden skal være interessant, men ikke for travl eller kompliceret. Eliminere alt, hvad humle, lynlåse eller bevægelser på nogen måde. Disse ting tager lang tid at indlæse og er simpelthen irriterende for de fleste mennesker. Du har cirka fem sekunder til at fange seerens interesse. Lad hende bruge tid på at se på, hvad du skal sige, ikke vente på en side til at indlæse eller se noget zip rundt. Tænk professionelt, ikke regnbue eller tegneserie.

3.

Opret en vedligeholdelsesordning. Sider bør kontrolleres regelmæssigt for at sikre, at alle data er relevante og alle links er i live. Nogle aktive websider annoncerer stadig 'kommende arrangementer', der skete i det sidste århundrede, og mange websteder har links til ingen steder. Denne slags ting gør dig til at se irrelevant ud.

Tips og advarsler

  • Design hver side for konsistens og med et eller andet aspekt svarende til splash-siden. Hvis stænksiden har en maroonstrimmel nedad på venstre side, ser det godt ud, hvis hver side har en lignende strimmel --- det knytter siderne sammen. Forbindelserne mellem siderne skal være enkle, klare og logiske. Sørg for at hver side har en titel.
  • En af de værste fejl, du kan gøre, er at have ikke nok kontrast mellem tekst og baggrund. Hvid tekst på en lyseblå baggrund er bare for svær at læse. Husk, at besøgende muligvis bruger en af ​​snesevis af browsere, og hver viser din webside lidt anderledes. Undgå udførlige baggrunde, og test din webside ved hjælp af forskellige browsere.
  • I dag har alle en hjemmeside. Nogle mennesker designer hjemmesider for deres børn, før de bliver født. Shoppere ser normalt på nettet først, inden de begynder at handle. Omhyggelige kunder vil kontrollere hjemmesider for at sikre, at en pizzeria har en favorit ingrediens, før de går i døren. Virksomheder bør vide, at en masse salg går tabt, når en shopper forsøger at se på et websted for et firma og ikke finder noget. Det er svært at tage en virksomhed alvorligt, der ikke har en hjemmeside.