Om trådløse modemmer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Typer

Trådløse modemer findes i forskellige former, men nøglekomponenten til at lave modemmodeller er, om det understøtter Hayes-kommandosættet, som er standardmetoden til styring i et modem. Der er tre hovedtyper af trådløse modemer til rådighed for forbrugerne, alle med deres egen fordel.
Mobiltelefoner eller PDA'er bruges almindeligvis som et trådløst adgangspunkt for brugere. Mobiltelefonen kan sluttes til en pc og funktion som et eksternt modem ved hjælp af Point-to-Point-protokollen og brugerens mobiludbyder.
En række FireWire-, Serial- og USB-modemmer kan bruges til at få adgang til et Wi-Fi-netværk. De arbejder med mikrobølgefrekvenser for at få adgang til et netværk. Størrelser spænder fra store bokse til små flashdrev.
Indtil for nylig var de mest almindelige trådløse modemmer PCMCIA-kort, der ville stikke ind i en stikplads på en bærbar computer og kunne give en bruger adgang til et netværk, mens de var i et internettet hot spot . Mange gange har disse kort den ekstra bonus at arbejde som en GPS-enhed.

Historie

De tidligste generationer af trådløse modemer drives ved langsom opkaldshastighed, ofte ikke over 2,4 kilobits per sekund. Når den anden generation af trådløs blev frigivet, steg hastighederne til 14,4 kilobit per sekund. Derudover udviklede HSCSD og tillod computere adgang til flere GSM-kanaler, der understøtter op til 43,2 kilobits per sekund.
Det næste fremskridt tillod, at tal og data kunne overføres på samme netværk ved hjælp af en række digitale pakker. Dette fusionerede de cellulære tjenesteudbydere med Wi-Fi-funktioner, idet de brugte mobiltelefonen som et proprer-modem for første gang. Dette udvidede datahastigheden op til 50 kilobits per sekund.
Opfindelsen af ​​3G-netværket har revolutioneret trådløs adgang. Ved hjælp af GPRS-teknologien kan modemhastigheder nå op på megabit per sekunds rækkevidde.

Geografi

De fleste af Nordamerika er dækket udførligt af tjenesteudbydere. USA er i det væsentlige blevet mættet med dækning landsdækkende, og den fortsatte konsolidering af trådløse netværksudbydere og mobilvirksomheder har gjort det lettere for millioner af mennesker.
Den europæiske dækning er blevet domineret af virksomheder fra Det Forenede Kongerige og Spanien. Størstedelen af ​​Vesteuropa er dækket af trådløse netværk, mens østeuropæiske lande udvider deres adgang.
Asien og Stillehavet er det hurtigst voksende marked for trådløse modemmer. Tusindvis af netværk går online hvert år, og efterhånden som efterspørgslen efter trådløs adgang vokser, vil nye teknologier designet til trådløse modemmer fortsat udvikle sig.

Funktioner

General Packet Radio Service (GPRS) er en af ​​de førsteklasses teknologier, der muliggør trådløse modemer til at fungere. Det standardiserede trådløse protokoller på alle netværk efter anden generation af modemmer. GPRS-systemet er blevet integreret i 3G-netværket gennem Global GSM-standarder (GSM).
Begyndelsen i 2001 begyndte arbejdet med at opbygge det såkaldte WiMAX telekommunikationsnetværk. Planlagt at blive integreret i 4G-netværket, vil WiMAX tilbyde bredbåndshastigheder på 75 megabits per sekund. Netværksstyrken gør det muligt for hele byer at have trådløs adgang til hele deres befolkning.

Overvejelser

En af de største udfordringer for den trådløse telekommunikationsindustri er problemet med hackere. GPRS-sendere er blevet bevist sårbare af mennesker, der finder måder at få adgang til netværket gratis. Hackere har været i stand til at ændre forudbetalte trådløse kort for at drage fordel af netværk. Derudover er mange servere fyldt med fejl, der gør det muligt for indivduenter at pinge udbyderne og få en IP-adresse og få adgang til netværket gratis. Tilføjet teknologi er blevet implementeret for at forsøge at standse den ulovlige brug af netværkene med trådløse modemmer, men hackere fortsætter med at finde smuthuller. Trådløse modemmer har gennemgået mange ændringer siden deres første introduktion i slutningen af ​​1990'erne. Mange forskellige typer udstyr kan bruges som modem, herunder mobiltelefoner. Forbedringer til netværk har givet øget adgang og hurtigere hastigheder, men har også medført en stigning i enkeltpersoner, der udnytter systemerne til at modtage gratis trådløst internet.