Sådan bestemmes startsiden i et webarkiv

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Dobbeltklik på webarkivfilen, hvis du bruger et værktøj, der gemmer webstedet som en enkelt fil. Arkivet åbnes i enten din foretrukne webbrowser eller i et vindue i den anvendte software, som du brugte til at oprette arkivet, og vil automatisk vise hjemmesiden på hjemmesiden eller startsiden for den del, du har gemt.

2.

Åbn mappen indeholdende webarkivet, hvis du brugte et værktøj, der gemte web-HTML-sider og billeder i en mappestruktur på harddisken. Se efter en fil med navnet 'index.html', 'index.htm' eller 'home.html.' Disse er de fælles navne til hjemmesiderne på de fleste websteder, og de fleste webarkiver vil få en side med en sådan titel. Du kan også se en hjemmeside, der er opført som 'index-en.html', som er en engelsk indeksside sammen med sider med forskellige to-bogstavsuksikser, der angiver andre sprog.

3.

Åbn enhver HTML-fil i mappen, og se om der er navigation på siden, der tager dig tilbage til startsiden af ​​dit arkiv. Når du klikker på weblogens logo i sidens overskrift eller et 'Home' -link, tager du dig tilbage til startsiden. Da disse sider blev omskrevet, når du gemte dem på disken, vil disse links tage dig tilbage til

Tips og advarsler

  • Hvis disse teknikker ikke virker, skal du starte din hjælpeprogram og Se, om det opretholder en historie med de arkiver, den har lavet. Du kan bestemme startsiden for dit arkiv fra den webadresse, du brugte, da du gemte den.
  • Der er mange værktøjer, der giver dig mulighed for at gemme websteder eller dele af websites til en harddisk til senere gennemgang, hvilket er nyttigt, hvis du planlægger at bruge mobil computing uden en internetforbindelse. De fleste browsere indeholder indbyggede metoder til også at gemme webarkiver. Hver af disse teknikker omskriver websiderne, da de gemmes for at få dem til at henvise til det lokale drev (i stedet for at vende tilbage til den oprindelige hjemmeside) til links og billeder.