Sådan genopretter du XP Admin

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på Windows XP-computeren ved hjælp af en konto med administratorrettigheder. Når skrivebordet indlæses, skal du klikke på Windows XP 'Start' -knappen og derefter klikke på 'Kontrolpanel.' Dobbeltklik på 'Brugerkonti' for at åbne listen over brugere, der er programmeret på computeren.

2.

Klik på 'Opret en ny konto' for at åbne dialogboksen 'Ny bruger' . Indtast et nyt navn på administratorkontoen. I afsnittet 'Kontotype' skal du give administratoradgangsprivilegierne. Klik på 'Opret konto' for at oprette profilen og luk konfigurationsdialogboksen.

3.

Log ud af den sekundære konto og log ind med administratorens brugernavn og adgangskode. Højreklik på 'Denne computer' på skrivebordet og vælg 'Egenskaber'.

4.

Klik på fanen 'Avanceret'. Klik i dette vindue på 'Indstillinger'. Klik på brugerprofilen 'Administrator'. Klik på 'Kopier til'. Dette åbner en dialogboks hvor du vælger placeringen for profilfilerne. Vælg 'C: \ Documents and Settings \ User.' 'Bruger' er det nye kontonavn, du oprettede --- skriv et hvilket som helst navn du kan lide. Klik på 'OK'. Dette kopierer dine administratorfiler til din nye administratorkonto.

Windows XP-profiler gemmes i mapper på computerens harddisk. Hvis katalogerne korrumperes eller nogle filer slettes ved et uheld, vil profilen ødelægge, og du får fejl, når du starter op i profilen. For at genoprette en administratorkonto skaber du meget en ny adminkonto og kopier de gamle profilens filer til den nye mappe. Du kan opnå dette ved hjælp af en sekundær konto med administratorrettigheder.