Sådan opsættes et LAN på Netgear

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut routeren til modemet ved hjælp af et Ethernet-kabel. Kabelmodemet bør kun have en Ethernet-port. Routeren har en Ethernet-port mærket 'ADSL Internet;' Tilslut den anden ende af Ethernet-kablet til denne port.

2.

Slut computeren til routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel. Tilslut den ene ende af kablet til porten mærket '1' og sæt den anden ende i computerens Ethernet-port.

3.

Slut strømforsyningen til routeren og Slut den til en stikkontakt.

4.

Åbn en internetbrowser og skriv 'http://www.routerlogin.com' i adresselinjen. Dette åbner administrationsskærmen, som vil bede om et brugernavn og en adgangskode. Standard brugernavn er 'admin' og standardadgangskoden er 'adgangskode'.

5.

Konfigurer forskellige muligheder efter eget valg. Hvis din router er en trådløs router, skal du give det et SSID-udsendelsesnavn, og du bør vælge et sikkerhedsniveau - WEP, WPA eller WPA2 - og udpege et kodeord. Gem dine indstillinger og afslut administrationsskærmen.

6.

Træk modemet ud, tag stikket ud af stikket og sluk for computeren. Sæt modemet i, vent 2 minutter, sæt routeren i, vent 1 minut, og tænd derefter for computeren. Dit netværk er nu konfigureret og klar til brug.

Tips og advarsler

  • Placer din trådløse router i samme rum som dine computere, hvis det er muligt.
  • Usikrede trådløse netværk kan fås af alle inden for udsendelsens rækkevidde, som regel en 100-fods radius fra routeren.
  • Netgear er en producent af trådløse og trådløse modemmer. De har en bred vifte af produktlinjer, der har været tweaked gennem årene, men processen til at installere en router er stort set uændret. Du skal have en internetforbindelse, men mens din Netgear-router kan komme med en installations-cd, er det ikke nødvendigt, da routerens administrationsskærm er det samme som indholdet på disken.