Sådan tilslutter du to trådløse routere til at udvide dækningen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut en anden router til et fungerende trådløst netværk. Hvis du ikke allerede har et trådløst netværk med en router, skal du ringe til din lokale internetudbyder for at installere et modem. Tilslut modemet til din routerens WAN- eller internetport med et Ethernet-akkord. Tænd både modemet og routeren.

2.

Test din internetforbindelse på den nuværende router, der er tilsluttet til dit modem, både trådløst og via ethernet-akkord.

3.

Log ind på din router som administrator. Indtast din routerens IP-adresse i en webbrowser for at se administratorens logfelter. Log ind for at få adgang til routerens konfigurationsfunktioner og optage SSID (Service Set Identifier). Hvis du ikke kender dit brugernavn og adgangskode, kan du se din routerens manual for at finde producentens standard log-in information.

4.

Sluk routeren og modemet. Tilslut et ethernet-kabel fra routerenes WAN ethernet-stik til en nummereret stikkontakt på din anden router. Tænd din anden router og tilslut den til din computer.

5.

Kontroller IP-adressen og SSID'en på din anden router og sørg for, at de adskiller sig fra SSID og IP adresse på den frakoblede router. Hvis IP-adresserne er de samme, er de sandsynligvis begge indstillet til en fælles fabrikants standard på 192.168.1.1. Hvis det er tilfældet, skal du ændre IP-adressen til 192.168.2.1. Hvis SSID'erne er de samme, skal du ændre dem i routeren ' s konfigurationsværktøjer.

6.

Slut routerne ved først at sikre, at modemet er sluttet til WAN Ethernet-porten på den første router. Tilslut den anden router ved at forbinde et andet Ethernet-akkord fra en nummereret Ethernet-port på den første router til WAN-porten på den anden router.

Hvis adgang til dit trådløse netværk er beskyttet af et kodeord, sørg for at begge routere er indstillet til det samme. Test din nye udvidede netværksdækning ved at tjekke dit internetsignal på din computer på forskellige fysiske steder i dit netværk. Besøg websteder, som du ikke regelmæssigt har adgang til for at sikre, at internettet er tilsluttet tilstrækkeligt og ikke stole på browserens hukommelse.

Det er nemt at øge dækningen af ​​din trådløse internetdækning, hvis du har to trådløse routere og to ethernetkabler. Snorene skal være 30 fod eller mindre. De trådløse routere behøver ikke at være det samme mærke, men du skal kunne logge ind som administrator på begge. Tilslutning af to trådløse routere er til gavn for alle, der ønsker at udvide deres trådløse netværk, eller gerne vil kunne tilslutte yderligere Ethernet-porte.