Sådan vises serveroplysninger på skrivebordet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hent programmet 'BGInfo' fra Microsofts websted (Se ressourcer) og hent zip-filen på serverens skrivebord. Zip-filen indeholder kun en eksekverbar, som er hovedfilen i startkatalogen.

2.

Klik på serverens 'Start' -knap. Klik på 'Alle programmer' og højreklik derefter på 'Opstart.' Vælg 'Udforsk'. Dette åbner startkatalogen for serveren.

3.

Højreklik på filen 'BGInfo.exe' i zip-mappen du downloadede og vælg 'Kopier'. Højreklik på det åbnede vindue fra trin 2 og vælg 'Indsæt'. Dette placerer filen i startkatalogen.

4.

Genstart din computer. Log på serveren igen. Serverens oplysninger er nu angivet på skrivebordet.

Netværksadministratorer kan lide at placere systemoplysninger på et serverbord, så de hurtigt kan se serverressourcer og informationer uden at kigge på tekniske specifikationer for maskinen. Microsoft giver mulighed for at liste informationerne på skrivebordet ved hjælp af det interne 'BGInfo' program. Dette er en applikation, der distribueres frit på Microsofts hjemmeside. Du skal blot placere den eksekverbare fil i serverens 'Start' -katalog, og oplysningerne vises hver gang du starter.