Forskel mellem mobil IP og mobil IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Mobil IP blev først foreslået i januar 2000 som et udkast til standard. Standarden er aldrig blevet accepteret som en formel standard. Mobil IP blev defineret i august 2002.

Funktion

Et andet navn til Mobile IP er IP-Mobility Management (IP-MM). En af hovedfunktionerne er at definere en måde at identificere et punkt på internettet, som fysisk bevæger sig væk fra det adresserede sted. Dette problem er løst ved at tillade en enhed en anden 'pleje af' -adresse, som gør det muligt at patchere en IP-adresse til en anden placering. Cellular IP er en 'Micro-Mobility' foreslået protokol. Dette ruter IP-trafik inden for et fast rækkevidde via trådløse enheder.

Funktioner

Mobil IP er en officielt godkendt international standard. Cellular IP konkurrerer med andre mikro-mobilitetsløsninger. En parallel med fast wire routing er, at Border Gateway Protocol er obligatorisk til routing via internettet, men der findes en række routing protokoller til LAN. Både Cellular IP og Mobile IP er åbne standarder offentliggjort af Internet Engineering Task Force (IETF). Forskellen mellem de to er deres driftszone. Cellular IP svarer til et lokalnetværk (LAN), mens mobil IP er analog med et WAN-netværk (Wide Area Network).