Karakteristik af 3G og 4G computere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  3G og 4G er vilkår, som du hører meget, når du diskuterer moderne computere og computernetværk. Begrebet betyder henholdsvis tredje generation og fjerde generation. Tredje generation går langsomt ind i fjerde med mange teknologier, der var banebrydende i slutningen af ​​1990'erne i den tredje generation, der blev erstattet af deres nyere, mere mobile fjerde udgave børn.

Overførselshastighed

En af de ting, som Ændringer fra hver generation af computere til den næste er den hastighed, hvormed de kan overføre og behandle data. For eksempel kan et tredje generations computer- og computernetværk overføre data op til 2 megabit per sekund. Fjerde generationens computere forbedret på den hastighed, med evnen til at overføre data med op til 100 megabit per sekund. Denne højere båndbredde sætter disse to generationer bortset fra de foregående, som næsten ikke kunne overføre data hurtigt nok til streaming video.

Trådløs kapacitet

3G og 4G computere og computernetværk er nogle af de første, der tilbyder virkelig trådløse funktioner. Trådløst internet fungerer uden for radiosignaler, samme slags som bruges af mobiltelefoner. 3G-computere har evnen til at bruge og modtage disse trådløse signaler, og dermed kan du foretage opkald via en 3G-computer, eller du kan bruge trådløst internet. 4G-computere og deres netværk tager dette yderligere, tilføjer strøm til mængden af ​​data, der kan overføres, og den ekstra modtagelse, som 4G-systemer kan give.

Skift

Skift er et begreb, der bruges til at beskrive computeroperationer, der finder sted under overførsel af data. 3G-computere bruger både pakkeomskiftning, som kun er manipulation af data, samt kredsløbskobling, hvilket også er en lavere teknologi, der finder sted i hardware. 4G-computere og netværk har forladt kredsløbskobling helt og alene baseret på pakkekobling for alle nødvendige operationer og dataoverførsler.