Sådan beregner du Kbps

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indlæs SpeedTest.net i din browser. Flere websteder hjælper dig med at teste din båndbredde, men SpeedTest.net er pålidelig og opretholder en database med resultater, så du kan sammenligne dine hastigheder med andres brug af samme service.

2.

Klik på knappen 'Begynd test'. Knappen ligger på grænsen til et kort, der viser din placering. SpeedTest.net lokaliserer dig efter din computers IP-adresse.

3.

Se målene, da webstedet bestemmer din båndbredde. SpeedTest.net bestemmer tre variabler.Ping er den tid i millisekunder, der kræves for at overføre en anmodning om en webside mellem din computer og SpeedTest.net-testserveren.Downloadhastigheden er den båndbredde, du opnår at downloade data. Siden måler dette i Mbps (eller Mb / s).Uploadhastigheden er den båndbredde, som din computer sender information til. Det er normalt meget langsommere end downloadhastigheden.Dine resultater kan variere. Ved testning er en forbindelse lovende 15 Mbps download / 1 Mbps upload gav SpeedTest.net resultater fra 15.60 til 16.12 Mbps download og 0.91 til 0.96 Mbps upload.

Tips og advarsler

  • En megabit pr. Sekund er det samme som 1.000 kilobits per sekund. En smule er et enkeltciffer, 0 eller 1, i binær kommunikation. En forbindelse, der fungerer ved 1 Mbps overfører derfor 1 million cifre hvert sekund.
  • Forveks ikke kilobit per sekund med kilobytes pr. Sekund. En kilobyte er otte gange størrelsen på en kilobit og er traditionelt symboliseret med en stor case B: kB. Den samme ottefoldige forskel gælder for megabitter (Mb) og megabyte (MB).
  • Kilobits per sekund (kbps) er en enhed, der bruges til at måle hastigheden af ​​et computernetværk. Forbrugertelefonmodemerne steg fra 14,4 kbps i begyndelsen af ​​1990'erne til 56 kbps mod slutningen af ​​tiåret. Adventen af ​​DSL og kabel internet øgede forbindelseshastigheder så meget, at megabiten per sekund (Mbps, lig med 1.000 kbps) lettere måler båndbredden.    Internetudbydere lover visse båndbredder, men du kan bruge webtjenester til at måle de hastigheder, du faktisk oplever.