VoIP Routing Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

VoIP-krav

VoIP betyder 'Voice over Internet Protocol.' Selv om navnet indeholder ordet Internet, er VoIPs ansøgning ikke begrænset til internettet. Voice data overføres over User Datagram Protocol som en transporttjeneste. Dette er en let service, der har lave omkostninger til forbindelse og datahåndtering. har brug for en hurtig routingsalgoritme, da gennemløb er nøglen til at opretholde servicekvaliteten under et opkald.

Routinghastigheder

I faste netværksnetværk er de mest almindelige ruteprotokoller Routing Information Protocol (RIP), åbent korteste vej først ( OSPF) og Intermediate System til Intermediate System (IS-IS). Ruteringsprotokollen, som kan levere de bedste hastigheder til VoIP, afhænger af netværkets størrelse og kompleksitet. RIP er specielt designet til at arbejde med UDP. Men OSPF og IS-IS arbejder direkte på internettet. Disse senere to protokoller tager hensyn til brudte forbindelser under routing.

Trådløs routing

En undersøgelse offentliggjort i International Journal of Internet Protocol Technology i 2008 (se Refe rencer) sammenlignet flere trådløse routing protokoller for deres egnethed til VoIP. Konklusionen, hvis den undersøgelse, at Ad hoc On Demand Distance Vector (AODV) fungerede bedst. Alle routing over internettet følger Border Gateway Protocol (BGP). Inden for netværk har administratoren dog større frihed til at vælge et routingsystem. Routing er også et afgørende problem i trådløse netværker, hvor mange forskellige routingprotokoller er tilgængelige.