Ændring af IP-adressen til en pc

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start', skriv 'cmd' i søgefeltet og tryk 'Enter'. Dette bringer kommandoprompt op. Skriv 'ipconfig' på kommandoprompt. Tryk 'Enter' for at vise din IP-adresse. Skriv det ned, så du kan referere det gennem dine forsøg på at ændre det.

2.

Skriv 'ipconfig / release' på kommandoprompt. Tryk 'Enter'. Skriv 'ipconfig / renew' og tryk på Enter igen. Hvis du har en dynamisk IP-adresse, bør dette have ændret det. Hvis ikke, vil din IP-adresse forblive uændret, og du skal fortsætte til andre trin.

3.

Sluk din router eller modem, hvis du har en. Lad det være i mindst otte timer. Tænd den og tjek din IP-adresse igen. Hvis det er det samme, har du en dynamisk IP-adresse med en lang lejekontrakt eller en statisk IP-adresse. Hvis det er anderledes, har du succesfuldt ændret din IP-adresse. Hvis det er det samme, skal du Fortsæt med at prøve andre metoder.

Log ind på din router, hvis du har en, ved at skrive 'http://192.168.1.1/' i din browser. Vælg ' Clone MAC Address '-linket Vælg' Enable 'og følg eventuelle anvisninger. Gem dine indstillinger. Tjek din IP via kommandoprompt for at se om det er ændret.

5.

Kør kommandoprompt igen. Igen skal du skrive 'ipconfig / release' og trykke 'Enter'. Klik på 'Start', skriv 'Netværk og delingscenter' i 'Søg' boksen og tryk 'Enter'. Dobbeltklik på 'Administrer netværksforbindelser' fra listen over tilgængelige indstillinger.

6.

Højreklik på 'Local Area Connection' og vælg 'Properties' fra drop- menuen. Vælg 'Internet Protocol Version 4' fra den resulterende liste.

7.

Vælg 'Brug følgende IP-adresse.' Indtast din falske IP-adresse i de åbne bokse. Klik på 'Subnet Mask' -området, og det vil automatisk generere nogle tal. Vælg 'OK' begge gange, som den bliver præsenteret for dig.

8.

Gå tilbage til 'Local Area Connection,' vælg 'Properties' og vælg 'Internet Protocol Version 4 . 'Denne gang vælger du' Hent en IP-adresse automatisk 'og går igennem begge OK-prompt igen. Kør kommandoprompt for at kontrollere din IP-adresse for at sikre, at den er ændret.

Tips og advarsler

  • Hvis alle disse metoder fejler, skal du ringe til din internetudbyder for at anmode om en ny IP-adresse. Forklar dine grunde til at fremsætte anmodningen, såsom spam og chikane.
  • Der findes to typer IP-adresser: Statisk og dynamisk. Nogle mennesker har adgang til internettet via en bredbåndsinternetudbyder, der angiver deres forbindelse med en statisk eller uændret IP-adresse. Andre, som f.eks. Modembrugere, har en ny IP-adresse tildelt af deres internetudbyder, hver gang de forbinder. Dette er kendt som en dynamisk IP-adresse. Ændring af en dynamisk IP-adresse på en pc sker automatisk med hver ny forbindelse, men ændring af en statisk IP-adresse kræver ekstra indsats.