Agentkommunikationsprotokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Software agenter repræsenterer en software enhed, der fungerer gentagne gange og autonomt i visse scenarier, mens en mobil agent er en type software agent, der kan vandre autonomt, mens udførelsen af ​​sine opgaver på tværs af forskellige netværk. Protokoller er afgørende for agentkommunikation. En agentkommunikationsprotokol definerer reglerne for interaktion, der styrer kommunikation mellem agenter i et multi-agent system. En sådan protokol kan håndhæves af designeren af ​​et bestemt system, eller det kan godkendes af de agenter, der deltager i kommunikationsaktiviteterne.

Simpleste kommunikationsprotokol

I denne kommunikationsform fungerer en agent som kunde og sender en forespørgsel til en anden agent, der arbejder som server og venter derefter på et svar. Serverens svar kan omfatte et enkelt svar eller en liste over svar. Svaret kan være fuldstændigt eller delvist, og klienten kan anmode om det fulde svar ved at sende det partielle svar tilbage. Et typisk eksempel på denne sag er, når en klient henter en relational database, der genererer en liste over instantiationer som reaktion.

Logikbaserede protokoller

Denne type protokoll består af et sæt 'if-then' regler, der definerer listen over korrekte svar for en bestemt indgående dialog En agent kan svare på en anmodning sendt af en anden agent ved at acceptere, afvise eller udfordre anmodningen. Protokollen initieres af en ekstern 'START' -hændelse, og dette kan være konsekvensen af ​​en del forhandlingsproces for meta-niveau for at blive enige om en visse protokoller. Processen er som følger: START-signalet sendes af systemet til en agent for at få godkendelse i starten af ​​en dialog med en identifikator blandt to agenter. Systemet sender et signal præcist en gang til en agent på en gang. Hver Tid bruges en anden dialogidentifikator.

Mobilagentkommunikationsprotokol

Kommunikation er den grundlæggende evne til mobile agenter til at samarbejde med andre gennem informationsdeling. En generisk mobilagentkommunikationsprotokol anvender en fleksibel og adaptiv postkassebaseret skema, der forbinder hver mobilagent med en postkasse, mens der muliggør afkobling mellem dem. En mobilprotokol sikrer pålidelig levering af meddelelser til mobile agenter og har høj tilpasningsevne. Migrationsomkostningerne for mobilagenten er begrænsede, og protokollens fejltolerance er stor.