Beskrivelse af PROFIBUS-protokollen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Teknologien blev udviklet af en gruppe tyske virksomheder og offentlige institutioner, der dannede Central Association for Electrical Industry, eller ZVEI. Dens udvikling blev finansieret af det tyske uddannelses- og forskningsministerium, Bundesministerium für Bildung und Forschung (BMBF). Udviklingsprojektet begyndte i 1987. Det definerede tre forskellige standarder.

Protokoller

PROFIBUS-proitokollerne falder i tre kategorier. PROFIBUS FMS er en Fieldbus Messagespecifikation, der beskriver kommunikationsmeddelelserne til brug sammen med PROFIBUS. PROFIBUS DP kommunikerer mellem en centraliseret controller og sensorer og aktuatorer på fabrikkens gulv. DP står for Decentralized Peripherals. Dette er den mest almindelige PROFIBUS standard i brug i dag. PROFIBUS PA (Process Automation) overvåger måleudstyr. Det er designet til brug i farlige områder, hvor der er involveret brandfarlige eller eksplosive materialer.

Ledelse

PROFIBUS User Organization (PNO) er en nonprofitgruppe, der blev oprettet i 1989 for at fremme og fremme PROFIBUS. PROFIBUS International (PI) blev dannet i 1995 sætter standarder og koordinerer med ZVEI om udvidelse af definitionen af ​​PROFIBUS-protokoller. PROFIBUS står for Process Field Bus. Det er en standard for ledningsnet til fremstilling af automation. Udtrykket 'bus' refererer til et bundt af ledninger, der arbejder sammen og samles sammen af ​​et stik. Stikket har flere stifter, der hver har adgang til en separat ledning.