Hvad er en trådløs cardbus adapter?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

CardBus-adaptere er ca. kreditkortstørrelseskort, der passer ind i PCMCIA-slot på en bærbar computer for at opnå en trådløs internetforbindelse via en router. De overholder trådløs frekvens 802.11g / b og sender data til og fra den bærbare computer med en gennemsnitlig hastighed på 54mps.

Specifikationer

En trådløs CardBus adapter skal overholde PCMCIA --- Personal Computer Memory Card International Association- --standards. En CardBus bruger en host controller til at danne en bro mellem to computere eller to PCI --- Peripheral Component Interconnect --- som er konfigureret via driveren.

Tilslutning

Når tilsluttet skal BIOS'en justeres for at rumme CardBus-konfigurationen. En driver installeres via en cd-rom, og CardBus-adapteren er placeret i PCI-slot. Når driveren er installeret, kan PCMCIA CardBus konfigureres med routeren for at tillade internetadgang til den bærbare computer via CardBus efter et system genstart. At komme på internettet ved hjælp af trådløs teknologi opnås let, hvis din bærbare computer allerede er udstyret med trådløs kapacitet. Hvis din bærbare computer er ældre og ikke har en indbygget netværksadapter, skal du bruge en CardBus-adapter.