Sådan ændres browserenheder på Windows

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Generelt

1.

Indstil en hjemmeside. Klik på 'Start', åbner Internet Explorer og gå til den webside, du gerne vil indstille som din startside. Klik på pilen til højre for knappen 'Home'. Klik på 'Tilføj eller Skift Hjemmeside.' Klik i dialogboksen 'Brug denne webside som din eneste hjemmeside'. Hvis du vil have flere hjemmesider faner, skal du klikke på 'Tilføj denne webside til dine startside faner.' Klik på 'Ja' for at gemme.

2.

Slet din browserhistorik. Åbn Internet Explorer. Gå til 'Browsing history' øverst i browseren og klik på 'Slet'. Slet websteder individuelt eller vælg og slet dem alle.

3.

Skift din søgeudbyder. Åbn Internet Explorer, og klik på pilen til højre for søgefeltet i din browser. Klik på 'Find flere udbydere', og derefter 'Tilføj søgeudbyder'. Hvis den søgemaskine, du bruger, er den, du vil have som standard, skal du klikke på 'Gør dette til min standard søgning.' Ellers skal du vælge 'Brug søgeforslag fra denne udbyder' for at søge efter tilgængelige muligheder, vælge et og klikke på 'Tilføj'.

4.

Vælg standard skrifttyper og farver, der vises på websider, og tilsidesætte farver og skrifttyper valgt af webdesignere til deres sider. Åbn Internet Explorer, klik på 'Værktøjer', og klik derefter på 'Internetindstillinger'. Klik på fanen 'Generelt', og klik derefter på 'Tilgængelighed'. Klik på 'Ignorér farver, der er angivet på websider' og 'Ignorer fontstile, der er angivet på websider.' Klik på 'OK' for at gemme.

Sikkerhed og privatliv

1.

Åbn Internet Explorer, klik på 'Værktøjer', 'Internetindstillinger' og ' Sikkerhed 'fanen for at vise dine sikkerhedsindstillinger. Herfra kan du ændre dit sikkerhedsniveau fra mellem til høj ved at markere en boks, angive websteder som pålidelige websteder og begrænse bestemte websteder. Kopier og indsæt webadressen i den relevante boks for websteder, du vil stole på eller begrænse.

2.

Åbn Internet Explorer, klik på 'Værktøjer', 'Internetindstillinger' og fanen 'Privacy' for at vise dine personlige oplysninger. Vælg for at blokere pop op-vinduer og for at blokere eller tillade cookies til bestemte websites.

3.

Åbn Internet Explorer, klik på 'Værktøjer', 'Internetindstillinger' og ' Indhold 'faneblad for at udnytte forældrekontrol. Blokerer adgang til bestemte websteder til bestemte brugerkonti, som dem, der bruges af dine børn.

Ved at manipulere browserindstillinger i Windows Internet Explorer kan du beskytte dit privatliv, sikre din computer og kontrolpræferencer for at få browseren til at fungere tilfredsstillende. Udseendet af din browser, de websteder, du har tilladelse til at gennemse, og indstillingerne af programmer som e-mail og HTML kan styres fra indstillingerne for browserindstillinger.