Sådan afslutter du CAT6

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Placer enden af ​​ledningen i CAT 6-strippen med en tomme tråd, der strækker sig ud fra siden fra striberbladet. Klem håndtaget, skær gennem ledningen, og træk derefter kablet fra værktøjet, fjern skeden og udsæt ledningerne indeni. Kontroller ledningerne for at sikre, at du ikke har fjernet nogen af ​​ledningsisoleringen under strippeprocessen.

2.

Fjern de snoet trådpar.

3.

Arranger ledningerne i henhold til kabelens formål. Ordne ledningerne efter farve fra venstre mod højre i henhold til den stik, de forbinder til inde i RJ45-stikket. Sekvensen for et patchkabel, der bruges til at forbinde en pc med et nav, er: orange stribe, orange, grøn stribe, blå, blå stribe, grøn, brun stribe, brun. Brug samme arrangement til begge ender af patchkablet. For et crossover-kabel, der bruges til at forbinde to ens systemer - computer til computer eller skifte til switch - arrangerer den første ende af kablet som et patchkabel. Ordne den anden ende af kablet med sekvensen: grøn stribe, grøn, orange stripe, blå, blå stripe, orange, brun stripe, brun.

Brug et værktøj kniv for at skære 1/2-tommers fra de synlige trådender for at sikre en ren forbindelse mellem ledningen og RJ45-stikket.

5.

Placer de indstillede ledninger i RJ45-stikket . Brug sekvensen af ​​ledninger til at placere dem, der begynder med pin one og strækker sig til pin otte kører fra venstre mod højre, med stikket vendt væk fra dig og stikket klippet pegede nedad. Kontrollér, at ledningerne er helt på plads.

6.

Placér stikket med ledningerne indsat i krympeværktøjet med klemmen nedad. Tryk på værktøjets håndtag sammen for at indstille stikkets kontakter i ledningerne indeni.

At opbygge et stabilt og ensartet netværk kræver brug af højkapacitetskabler, der muliggør så meget udvendig interferens som mulig. Når du bygger et Ethernet-baseret netværk, sætter CAT6-kablet standarden til at gøre netop det. For at udnytte denne effektivitet skal du dog vide, hvordan du afslutter dit CAT6-kabel med et Ethernet-kompatibelt RJ45-stik. Termineringspunktet skal ikke kun ske rent mellem kablet og stikket, men de otte ledninger, der er involveret i forbindelsen, skal placeres korrekt i stikkets stifter for at overføre data korrekt over kablet. Heldigvis bruger du højre Værktøjer til jobbet forenkler opsigelsesprocessen, og hjælper dig med at lave den faste forbindelse, du har brug for mellem kabel og stik.