Sådan bypasses internetfiltrering i Kina

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer et program, der giver dig adgang til blokeret webindhold. Populære applikationer omfatter 'Psiphon' og 'Peacefire'. Disse programmer gør din computer til en krypteret server, der kan hente og vise websider fra hele verden. Begge er gratis. Mens du installerer et af disse programmer, er det et godt første skridt, det garanterer ikke, at du vil få adgang til alt blokeret indhold.

2.

Se et websted som en cachelagret side. En cachelagret side er en kopi af en webside på søgemaskinens server og har større sandsynlighed for ikke at blive blokeret. Når du bruger en søgemaskine til at finde et websted, skal du kigge efter et link, der er mærket 'cachelagret' ved siden af ​​søgeresultaterne. Som med andre tricks for at omgå filtrering, har censorer begyndt at fange på cachelagrede sider.

3.

Brug en oversættelsestjeneste for at få adgang til et blokeret websted. Mange søgemaskiner leverer oversættelse tjenester som Google Translate. Adgang til et websted via en oversættelsestjeneste gør det muligt for brugeren at læse indholdet uden direkte adgang til det censurerede websted.

4.

Tilmeld dig et websteds RSS feed . Mange websteder, især blogs og nyhedswebsteder, har RSS-feeds, der kan sende indhold direkte til din computer. Da det er RSS-programmet, der forbinder det blokerede websted, og ikke du direkte, kan du muligvis få adgang til det filtrerede indhold.

5.

Søg efter et websted ved hjælp af et alternativt domænenavn. For eksempel kan webstedet 'news.bbc.co.uk' også ses ved at skrive 'bbc.co.uk' i adresselinjen. Det er muligt kun et af domænenavne er blevet blokeret af filteret.

Tips og advarsler

  • Der er ingen garanti for et af disse trin vil give dig adgang til en blokeret hjemmeside. Det er bedst at prøve en række forskellige metoder.
  • Selvom det er risikofrit at se indhold på websteder, får du adgang til at udgive indhold på nettet, som en stat love anser uegnet kunne have juridiske konsekvenser.
  • Folkerepublikken Kina har implementeret love og bestemmelser, der kan gøre det vanskeligt at få adgang til visse webindhold i landet. Da de fleste internetudbydere i Kina er statsejede, har filtrering af websteder været hurtig og udbredt. par tips og tricks du kan bruge til at omgå disse filtre.