Sådan netværk med Cross Over Cables

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forberedelse

1.

Installer netværkskortene i hver computer. Udpeg en computer 'værten'.

2.

Tilslut cat5 RJ45 stik på crossoverkablet til et netværkskort på hver af computere.

3.

Tænd for hver computer. Et grønt lys skal være synligt på hvert netværkskort. Vent til computeren fortsætter loginprocessen, og skrivebordet er synligt, før du fortsætter.

Netværkskonfiguration del I

1.

Klik på Start, Kontrolpanel, Netværksforbindelser på 'Host' -computeren og de tilgængelige netværksforbindelser vises.

2.

Vælg netværksforbindelse for værtscomputeren (Det kan være noget som Local Area Connection 1 , 2, 3), højreklik og vælg Egenskaber. Dialogboksen 'Local Area Connection Properties' vises.

3.

Klik på 'Internet Protocol Version 4 TCP / IPv4' i displayboksen for at fremhæve det og tryk derefter på Egenskaberne knap. Dialogboksen Internet Protocol Version 4 vises.

4.

Indtast følgende oplysninger i de udpegede positioner. IP-adresse: 192.168.1.3, undernetmaskeopgave: 255.255.255.0 og Standard Gateway: 192.168.1.1.

5.

Klik på 'Brug følgende DNS-serveradresser' og skriv følgende for 'Foretrukne DNS-server:' 192.168.1.1. Klik derefter på 'OK' og 'OK' for at gemme og afslutte.

Netværkskonfiguration del II

1.

Klik på Start, Kontrolpanel, Netværksforbindelser på 'Guest' -computeren og de tilgængelige netværksforbindelser vises.

2.

Vælg netværksforbindelse til 'Guest' -computeren (Det kan være noget som Local Area Connection 1, 2, 3), højreklik og vælg Egenskaber. Dialogboksen 'Local Area Connection Properties' vises.

3.

Klik på 'Internet Protocol Version 4 TCP / IPv4' i displayboksen for at fremhæve det og tryk derefter på Egenskaberne knap. Dialogboksen Internet Protocol Version 4 vises.

4.

Indtast følgende oplysninger i de udpegede positioner. 192.168.1.4, undernetmaske tildeling: 255.255.255.0 og Standard Gateway: 192.168.1.3.

5.

Klik på 'Brug følgende DNS-serveradresser', og skriv følgende for 'Foretrukket DNS-server:' 192.168.1.3. Klik derefter på 'OK' og 'OK' for at gemme og afslutte.

Test

1.

Klik på 'Start' på 'Host' -computeren og skriv 'cmd' i søgefeltet. Dialogboksen cmd vises.

2.

Skriv 'ping 192.168.1.4' og vente på et svar. Hvis et svar er modtaget, er netværket blevet oprettet og kørt. Hvis der ikke modtages noget, skal du kontrollere kablerne og derefter kontrollere IP-indstillingerne for at sikre, at de korrekte oplysninger blev indtastet.

3.

Gentag trin 2 ovenfor på 'Gæst' -computeren , men skriv 'ping 192.168.3.

Et hjemmenetværk er en opgave, som nybegyndernetværksadministratoren kan tage på med lidt tidligere erfaring. En virkelig simpel netværksforbindelse kan oprettes ved hjælp af crossover-kabler, en værtscomputer og en ekstra gæstedatamaskine. Denne type enkelt netværk gør det muligt for brugere at dele dokumenter, musik, videoer, printere, fotos og internetadgang, og endda udvide harddiskens kapacitet på en enkelt computer. Eksemplet nedenfor antager, at hver computer bruger Windows Vista-operativsystemet og ikke deler en internetforbindelse.