Sådan opretter du forbindelse til et Microsoft-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', flyt musemarkøren til ikonet 'Computer' og højreklik med musen. Vælg 'Properties' i menuen for at åbne 'System Properties' formularen. Klik på linket 'Skift indstillinger' i nederste højre hjørne af vinduet.

2.

Klik på fanen 'Computer Name' og indtast et brugervenligt navn i 'Computer Beskrivelse 'boks. Det kan være noget så enkelt som Fred's Computer.

3.

Klik på knappen 'Skift' for at ændre computernavnet eller slutte sig til et domæne (netværk). 'Computer Name Changes' -formularen, hvis 'Computer Name' er tomt, skal du indtaste et navn. Dette vil gøre det nemmere for netværksadministratoren at identificere din computer på netværket. Klik på knappen i bunden af ​​formularen 'Domæne' og indtast domænenavnet på det netværk, du deltager i. Hvis du ikke ved det, spørg netværksadministratoren.

4.

Klik på 'OK'. Der vises en formular, der beder dig indtaste et brugernavn og en adgangskode. Hvis netværksadministratoren har oprettet din netværkskonto, så du har tilladelse til at tilføje dig selv, skal du indtaste dit brugernavn og adgangskode. Hvis du ikke har tilladelse, skal du kontakte netværksadministratoren for at fuldføre processen.

Selvom der findes mange computernetværk i hele verden, er det mest anvendte Microsoft-netværk. Et netværk giver computerbrugeren adgang til oplysninger, der er gemt på en centraliseret placering på en server og evnen til at bruge delte eksterne enheder, såsom printere. For at deltage i et Microsoft-netværk skal netværksadministratoren give dig adgang. Når du først har fået tilladelse, tager det kun nogle få skridt.