Sådan opsættes to netværk ved hjælp af en DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på hver router s webgrænseflade og definer separate LAN-undernet. For eksempel kan en router indstilles til 192.168.2.1, og den anden router kan indstilles til 192.168.3.1

2. Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til DSL-modemet. Tilslut den anden ende til WAN-porten på en af ​​routerne.

3.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til en af ​​LAN-portene på routeren, der er tilsluttet i trin 2. Slut den anden ende af Ethernet-kablet til WAN-porten på den anden router.

4.

Se en testwebside fra to computere - en tilsluttet til hver router - for at bekræfte forbindelsen.

Tips og advarsler

  • Nogle DSL-modemer har indbyggede routere. I dette tilfælde skal kun en enkelt router tilføjes til netværket. I denne situation kan trin 2 blive sprunget over.
  • Deling af en enkelt internetforbindelse er nu meget almindelig i både boliger og virksomheder. Ved at dele den enkelte internetforbindelse er flere computere i stand til at forbinde samtidig til internettet samtidig med at omkostningerne bliver nede. Ulempen ved traditionel internetforbindelse, f.eks. Via en enkelt router eller switch, er, at den placerer alle computere på samme IP-subnet, hvilket måske ikke er ønskeligt. Ved at bruge to separate routere kan en enkelt internetforbindelse deles mellem to separate ikke-overlappende netværk, som bevarer sikkerheden for hvert separat netværk.