Sådan udsendes du med QuickTime

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download DMG-filen til QuickTime Broadcaster-installationen fra Apples websted. Åbn DMG-filen for at installere QuickTime Broadcaster.

2.

Slut alle eksterne enheder, du vil bruge til udsendelsen. Sørg for, at de er tændt og anerkendt af systemet. Hvis du bruger et videokamera eller lignende enhed med forudindspillet materiale, skal du indstille det til 'Playback' -tilstand.

3.

Åbn QuickTime Broadcaster. Vælg det netværk, du ønsker at udsende på tværs af i både rullemenuen 'Audio' og 'Video'. Marker 'Optag til disk', hvis du vil gemme udsendelsen lokalt. Klik på 'Vis detaljer', når du er færdig.

4.

Kontroller 'Aktivér lydstrøm' i fanen 'Lyd'. Hvis du ønsker at udsende uden lyd, skal du afkaste feltet. Vælg en lydfil eller hardwareenhed i rullemenuen 'Kilde'. Vælg enhver specielt ønsket kompressor eller lydindstilling, og skift til fanen 'Video'.

5.

Kontrollér, at 'Aktiver video stream' er markeret, medmindre du ønsker at udsende kun med lyd. Vælg en mediekildefil eller hardwareenhed i rullemenuen 'Kilde'. Du kan bruge separate kilder til lyd- og videodele af udsendelsen.

6.

Indtast den ønskede videoopløsning, og vælg en kompressor og andre videoindstillinger, hvis det ønskes. En mindre videofil udsendes mere effektivt via et netværk.

7.

Bemærk IP-adressen og portnumrene i fanen 'Netværk'. Andre brugere skal bruge disse oplysninger for at oprette forbindelse til udsendelsen.

8.

Klik på 'Broadcast' for at starte udsendelsen. Tryk på 'Stop', når du er færdig. Mens udsendelsen er aktiv, kan andre brugere få adgang til mediet ved at navigere i en webbrowser til udsendelsens IP-adresse (se Reference 3).

Selvom standard QuickTime Player er begrænset til simpel medieafspilning, kan ekstra værktøjer udvide programmets kapacitet væsentligt. Apple tilbyder QuickTime Broadcaster som en gratis download, så brugerne kan udsende medieoplysninger på tværs af et lokalt netværk eller internettet. QuickTime Broadcaster kører på OSX-versioner 10.4 og nyere og fungerer sammen med webcams samt gemte mediefiler (se Reference 1).