VNC Server Options

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Virtual Network Computing (VNC) servere er en type netværkssoftware, som gør det muligt for en computerbruger at oprette forbindelse til en anden computer og betjene den eksternt. Mange typer VNC-servere er tilgængelige, og alle er udstyret med muligheder, som giver brugerne mulighed for at tilpasse den virtuelle computeroplevelse. At være opmærksom på, hvad nogle af disse muligheder er, er en god måde at finde ud af, hvordan du konfigurerer din egen VNC-server, når du har den.

Navn

Navneopsætningen giver dig mulighed for at ændre den måde, hvorpå identiteten af det skrivebord, du ser på, vises i øjeblikket. Normalt præsenterer serveren automatisk navnet på en bestemt måde. For eksempel viser Real VNCs Windows-program det som 'vært: display # (brugernavn)', men brugeren er tilladt at ændre dette, hvis han eller hun ønsker det (se Reference 2).

Geometri

Geometri er en mulighed, der gør det muligt for VNC-serverens brugere at justere størrelsen på skærmen, der viser skrivebordet, som de genåbner . Standardstørrelsen kan variere med forskellige programmer (se Reference 2).

Dybde

Dybden refererer til pixeldybden på VNC-serverens skrivebord. Standard er normalt 16, men andre tilgængelige værdier er 8, 15 og 24 (se Reference 2).

Pixelformat

Pixelformat refererer til måden, hvorpå pixlerne på skærmen er opstillet. De kan gøre visse farver i deres væsentligste bits. For eksempel betyder BGR233 at de vigtigste to bits bliver blå, de næste tre er grønne, og de sidste tre er røde. Du kan ændre dette til enhver konfiguration, du ønsker (se Reference 2).

Idle Clients

'Afbryd tomgang klienter efter 'mulighed giver brugerne mulighed for automatisk at afbryde en klient, der ikke har overført nogen tastatur eller peger begivenheder efter en vis mængde tid. Hvis nul er det valgte nummer, vil idle forbindelser aldrig blive afbrudt. Indstilling af en rimelig cutoff-tid kan hjælpe med at spare ressourcer (se Reference 1).

Adgangskontrol

Adgangskontrollen optio n giver brugerne mulighed for at filtrere indkommende forbindelsesforsøg. Denne funktion er baseret på de tilsyneladende IP-adresser på de computere, som anmodningerne kommer fra. Brugeren har normalt tre muligheder: accepter forbindelsen, send en forespørgsel sendt til den lokale bruger om, om forbindelsen skal accepteres eller ej, eller afvis forbindelsen (se Reference 1).