Core Network Protocols

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  I computer engineering er et kritisk aspekt af et netværk dets kernesæt af protokoller. I de fleste tilfælde stables protokoller sammen for at opnå et resultat. Som teknologien skrider frem, bliver radio- og tv-selskaber i stigende grad afhængig af computernetværk, og derfor bliver kernenetværksprotokoller vigtigere.

Ethernet

Ud over at være en type hardware henviser ethernet også til den tilhørende protokol . Denne type protokoll definerer strukturen af ​​rammer, som er pakkerne af data, der sendes rundt om et ethernet-netværk. Ethernet-protokollen definerer også et fysisk lag og en MAC-operation. Det fysiske lag styrer metoden, hvor elektriske signaler transmitteres, og i ethernet er den anvendte metode Manchester Encoding. Denne metode overfører klokdata med resten af ​​rammen for at synkronisere afsendelses- og modtagerklokkerne. MAC-operationen er en algoritme beregnet til dataoverførselsfejldiagnose.

Internetprotokol

Internetprotokol (IP) bevæger datagrammer mellem to enheder, der er tilsluttet på et netværk. IP indeholder ikke en proprietær metode til at verificere, at oplysningerne i datapakkerne modtages i samme stand som den blev sendt. Af denne grund bliver IP ofte brugt sammen med en anden kernenetværksprotokol, såsom transmissionskontrolprotokol (TCP) for at skabe en mere stabil afsendelses- og kontroløkonomi. Enhver enhed, der er tilsluttet et netværk, tildeles automatisk et unikt IP-nummer, som bliver dets individuelle adresse. IP bruger denne adresseringsordning til at kommunikere med højere niveau protokoller, mens der er grænseflader med protokoller på lavere niveau, der kan have forskellige adresseringsordninger.

Bruger Datagram Protocol

Bruger Datagram Protocol (UDP) ligner Internet Protocol, med undtagelse af i stedet at sende datagrammer mellem to enheder, sender det datagrammer fra en applikation på en enhed til et program, der opererer på en anden computer. UDP er en ekstremt letvægtsprotokol, og kontrollerer ikke, om sendte pakker er blevet modtaget af modtageren. UDP blev udviklet med dette princip i tankerne; der er nogle omstændigheder, hvor kontrol af levering af hver pakke er upraktisk.