Hvad er Bootstrap Protocol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

BOOTP bruges, når enheder på et netværk først startes. En server tildeler IP-adressen fra en pulje af tilgængelige IP-adresser. I Unix-systemer opdages andre konfigurationsmuligheder med denne metode.

Historie

Protokollen blev defineret i september 1985 i en 'Request for Comments', udgivet af Internet Engineering Task Force (IETF). Det blev oprettet som en erstatning for Reverse Address Resolution Protocol (RARP). BOOTP er siden blevet erstattet af DHCP'en.

Funktion

I tidligere implementeringer måtte brugerne starte deres enhed fra en diskette, som klarte den første forbindelse. Efterhånden som teknologien har udviklet sig, blev netværkskort afsendt med protokollen, der blev skrevet i BIOS på interfacekortene. Dette muliggjorde direkte netværksopstart med et 'Plug n Play' -scenarie. Bootstrap Protocol (BOOTP) bruges af en netværksklient til at opnå en IP-adresse fra en konfigurationsserver. 'Bootstrap' er den serie af procedurer, der automatisk udløses, når en computer er startet. Denne fase påberåber sædvanligvis konfigurationsprocesser.