Hvilken type router er nødvendig for satellit-internet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs eller kablet

En standardrouter kræver en fysisk forbindelse mellem alle computere på netværket og internetforbindelsen. Mange ledninger skal køres for at opnå dette. Trådløse routere gør det muligt for netværket at fungere uden at ledninger kører til computere eller andre trådløse enheder. En fysisk forbindelse mellem routeren og satellit-internetforbindelsens modem er alt, hvad der kræves for at en trådløs router kan fungere.

Protokol

Trådløse routere bruger tre typer protokoller til overførsel af data på netværket. N er den hurtigste og er bagudkompatibel med alle andre protokoller. Trådløs-G er ikke så hurtig, men hvis netværket består af for det meste ældre enheder, kan det være mere end tilstrækkeligt. Trådløs-B var den første trådløse protokol. og N-versioner kan understøtte Wireless-B-enheder.

Frekvensbånd

Da trådløse netværk bliver mere almindelige, begynder frekvensbånd at blive overfyldte. Nogle routere tilbyder dual-band-funktioner, som giver brugeren mulighed for at vælge mellem to forskellige frekvensbånd til at køre deres hjemmenetværk på. Dette er noget at overveje, om der er mange trådløse netværk i nærheden, f.eks. i en travl kontorbygning eller mange elektroniske enheder, der kan interferere med trådløse transmissioner. En router tillader, at en satellit-internetforbindelse deles af flere computere. Den nødvendige type af router afhænger af brugernes behov. Et par nøglefunktioner hjælper dig med at træffe et uddannet valg.