Sådan ændres Directory Services Restore Mode Password

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log på domænecontrolleren med en konto, der er medlem af sikkerhedsgruppen 'Domain Administrators'.

2.

Klik på 'Start' menuen, vælg 'Kør ...' og skriv 'ntdsutil.'

3.

Skriv 'sæt dsrm adgangskode' på kommandoprompten ntdsutil, og tryk på 'Enter.'

4.

Skriv 'Nulstil adgangskode på server null' på kommandoprompten for DSRM Password Reset. 'Null' i denne sammenhæng angiver, at du vil nulstille adgangskoden på den lokale server.

5.

Skriv en ny adgangskode, når du bliver bedt om det.

6.

Bekræft adgangskoden ved at indtaste den igen, når du bliver bedt om det.

7.

Skriv 'q' for at afslutte kommandolinjen DSRM og skriv 'q' igen for at afslutte værktøjet ntdsutil.

Tips og advarsler

  • Kommandolinjeværktøjet ntdsutil.exe kan bruges til en lang række Active Directory-administrationsopgaver . Men hvis det bliver misbrugt, kan det forårsage vidtrækkende problemer, som kan påvirke et helt netværk. Hvis du ikke tidligere har brugt ntdsutil.exe-værktøjet, skal du få en grundig forståelse for dens brug, før du foretager ændringer af enhver art.
  • Directory Services Restore Mode (DSRM) er et alternativt startmiljø for Windows-servere, der kører Active Directory Domain Services-rollen. DSRM gør det muligt for Windows at starte med Active Directory-databasen offline, så en administrator kan udføre rutinemæssig vedligeholdelse eller for at gendanne vigtige data, der muligvis er blevet slettet ved et uheld. Før du kan starte i DSRM, skal du kende DSRM-adgangskoden, som typisk er konfigureret, når serveren først bliver promoteret til en domænecontroller. Hvis du har mistet eller glemt adgangskoden, vil et kommandolinjeværktøj tillade dig at nulstille det.