Sådan aktiveres Cisco-switche til Multicast-support

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Kør', skriv 'cmd' og tryk på 'Enter' -tasten. Kommandolinjevinduet vises.

2.

Skriv 'telnet x.x.x.x' og erstat 'x.x.x.x' med en Cisco-switches IP-adresse. Tryk på 'Enter' -tasten for at oprette forbindelse til Cisco-switchen.

3.

Skriv telnetadgangskoden, når den bliver bedt om det, for at få adgang til Cisco-kommandolinjen (CLI) Indtast nøglen.

Skriv 'aktiver' og tryk på 'Enter' -tasten, og skriv derefter Privilege Exec-adgangskoden og tryk på 'Enter' -tasten. < /p>

5.

Type 'config term' og tryk på 'Enter' tasten. Skriv 'ip igmp snooping' og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Hvis omskifteren er konfigureret til OSI-lag 2-videresendelse kun, er der ikke behov for yderligere multicast-konfiguration. Hvis omskifteren har aktiveret rutetjenester, skal du fortsætte til trin 6.

6.

Skriv 'ip multicast-routing' og tryk på 'Enter' -tasten. Type 'interface quickethernet 1/1,' erstatter 'fastethernet 1/1' med navnet på en grænseflade, der forbinder med en switch eller router, og tryk derefter på 'Enter' -tasten. Kommandoprompten er nu i grænsefladetilstandskonteksten.

7.

Skriv 'ip pim dense-mode' og tryk på 'Enter' -tasten. Udfør denne kommando på hver grænseflade, der forbinder til en anden switch eller router. Denne kommando skal køres efter udførelse af 'interface' -kommandoen for at indtaste grænsefladetilstand for den specifikke grænseflade, der vil have multicast-routing aktiveret.

8.

Skriv 'exit' og tryk på 'Enter' -tasten, og skriv derefter 'exit' og tryk på 'Enter' -tasten igen. Skriv 'copy run start' og tryk på 'Enter' -tasten for at gemme konfigurationen.

9.

Udfør denne procedure på hver switch i netværksinfrastrukturen, der videresender multicast-trafik .

Streaming af medieforbrug er steget dramatisk i de senere år, da videokonferencer, talekonferencer og andre IP video-, tale- og streamingmedieprogrammer bliver lettere at bruge og mere pålidelige. Anvendelse af en sådan IP-video og lyd har tendens til at udnytte store mængder af netværksbåndbredde, medmindre multicast 'one to many' -teknologien anvendes. For at høste fordelene ved multicast skal du dog aktivere et minimalt sæt netværksprotokoller på netværksomskifterne.