Sådan fejlfindes et trådløst LAN

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller internetforbindelsen, som f.eks. kabel- eller DSL-modemet. Ofte ser det ud til at det trådløse netværk ikke fungerer korrekt, når det i stedet er internetforbindelsen, der fejler. DSL og kabelmodem omfatter lys, der angiver både signal- og netværksaktivitet. Sørg for at begge lys er tændt.

2.

Kør strømmen til den trådløse router eller adgangspunktet. Routere og adgangspunkter er faktisk små computere, og ligesom en computer, af og til låses de op og skal genstartes for at gendanne funktionaliteten .

3.

Genstart computeren eller den trådløse enhed. Nogle gange mister computere og trådløse enheder deres konfigurationer, mens de er aktive, og genstart af enheden genmonterer den indstillede konfiguration til det trådløse kort.

4.

Konfigurer den trådløse router eller adgangspunktet. Routere og adgangspunkter kan miste deres lagrede konfigurationer og skal konfigureres fra bunden. Hvis dette trin udføres, skal den trådløse klient enheder, såsom en trådløs computer, skal også konfigureres til matte ch de nye indstillinger af routeren eller adgangspunktet.

Tips og advarsler

  • I de fleste tilfælde løser problemet med alle de trådløse enheder problemet ved at genindtaste de indstillede konfigurationer.
  • Trådløs netværksteknologi har revolutioneret computerindustrien i løbet af de seneste år. I første omgang var det kun mobile enheder som bærbare computere, der omfattede trådløs teknologi. Endelig omfatter stationære computere, printere og endnu nyere tv-apparater nu indbygget trådløs netværksteknologi. Når den trådløse teknologi ikke længere fungerer korrekt, skal der tages fejlfindingstrin for at diagnosticere problemet og få alt til at fungere korrekt igen.