Sådan oprettes netværk i Microsoft XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut computeren til routeren ved hjælp af Ethernet-kablet eller computerens trådløse netværkskort.

2.

Åbn ' Start '-menuen, og åbn derefter' Kontrolpanel '.

3.

Klik på' Netværks- og internetforbindelser 'fra kontrolpanelet, og klik derefter på' Netværksopsætningsguiden '. < /p>

4.

Klik på 'Næste' på både 'Velkommen' og 'Før du fortsætter' siden for at søge efter tilgængelige netværksforbindelser. Hvis du bruger en trådløs forbindelse, kan du være advaret om at din netværkshardware er afbrudt. Hvis ja, vælg 'Ignorer ikke-tilsluttet netværkshardware' og klik på 'Næste'.

5.

Vælg radioknappen ved siden af ​​'Denne computer forbinder til Internettet via en boligportal eller via en anden computer på mit netværk ', og klik derefter på' Næste '.

6.

Vælg den netværksforbindelse, du gerne vil bruge til at oprette forbindelse til netværket, og klik derefter på 'Næste'.

7.

Indtast en beskrivelse af din computer, samt navnet på den computer, som w syge vises på netværket. For computernavnet er det bedst at bruge et kort navn i alle store bogstaver, f.eks. 'OFFICE' eller 'DEN'. Dette navn skal også være anderledes end de andre computere på netværket. Klik på 'Næste' for at fortsætte.

8.

Bestem et navn til din arbejdsgruppe, hvilket er den gruppe, der gør det muligt for computere at kommunikere. Alle computere skal have nøjagtig samme arbejdsgruppe navn til netværk. Som standard er arbejdsgruppens navn 'WORKGROUP', men det kan ændres.

9.

Vælg 'Tænd for fil og printerdeling', og klik derefter på 'Næste'. < /p>

10.

Klik på 'Næste' for at se et resumé af de oprettede indstillinger, og klik derefter på 'Næste' igen for at fortsætte.

11.

Vælg 'Just Finish the Wizard', og klik derefter på 'Next', efterfulgt af 'Afslut' i bekræftelsen af ​​færdiggørelsen.

12.

Klik på 'Ja', når du bliver bedt om genstart computeren. Når computeren genstarter, vil computeren være klar til netværk. Gentag denne proces på hver computer, som du gerne vil føje til netværket.

Tips og advarsler

  • At dele en mappes indhold på netværket , højreklik på mappen og vælg 'Deling og sikkerhed'. Anbring et afkrydsningsfelt ved siden af ​​'Del denne mappe på netværket', og klik derefter på 'OK'. Hvis du vil give brugerne adgang til at ændre dine filer, skal du kontrollere -markering ved siden af ​​'Tillad netværksbrugere at ændre mine filer' før du klikker på 'OK'.
  • For at få adgang til delte mapper af andre computere på netværket skal du åbne menuen 'Start' og derefter klikke på 'Denne computer' Klik på 'Mine netværkssteder' i vinduet Denne computer, dobbeltklik derefter på din arbejdsgruppe og endelig computernavnet på computeren, der deler den fil eller mapper, du gerne vil se.
  • Opsætning af et netværk med dine computere, der kører Microsoft Windows XP giver dig mulighed for at få adgang til filer og mapper fra andre computere på samme netværk. Microsoft Windows XP indeholder en netværksguiden, som vil lede dig igennem trinnene med opsætning af dit hjemmenetværk. Hver computer, som du gerne vil have, skal konfigureres med de samme netværksindstillinger, så andre computere i netværket kan se de delte genstande.