Sådan oprettes netværks-pc'er med et serielt kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut den ene ende af serielt kabel til seriel port på bagsiden af ​​den første computer. Tilslut den anden ende af serielkablet til den serielle port på bagsiden af ​​den anden computer.

2.

Klik på menuen 'Start' på den første computer og vælg ' Kontrolpanel.' Dobbeltklik på ikonet 'Netværksforbindelser'.

3.

Klik på 'Opret en ny forbindelse' på venstre side af vinduet Netværksforbindelser. Klik på knappen 'Næste'.

4.

Vælg 'Konfigurer en avanceret forbindelse' fra indstillingerne, og klik derefter på knappen 'Næste'. Vælg 'Opret forbindelse direkte til en anden computer', og klik derefter på 'Næste'.

5.

Vælg 'Host' som rollen for denne computer, og klik derefter på 'Næste'. Klik på indstillingen 'Seriel' tilslutningsenhed, og klik derefter på 'Næste'.

6.

Marker afkrydsningsfelterne ud for brugere, for hvem du ønsker at give adgang til værtscomputeren. Klik på knappen 'Tilføj' for at tilføje brugerkonti, der ikke er opført på listen over tilladte brugere. Klik på 'Næste'. Klik på knappen 'Udfør'.

7.

Gentag trin 2, 3 og 4 for den anden computer. Vælg 'Guest' som rollen for den anden computer, og klik derefter på 'Næste'.

8.

Skriv et navn for at identificere den direkte netværksforbindelse og klik derefter på 'Næste' knap. Vælg valgmuligheden 'Seriel' tilslutning og klik derefter på 'Næste'.

9.

Klik på 'Brugernes brug' og klik derefter på 'Næste'. Klik på ' Afslut '-knappen.

Højreklik på ikonet' Denne computer 'i menuen Start på den første computer og vælg' Egenskaber '. Klik på' Computer Name ' Klik på knappen 'Skift'. Indtast et arbejdsgruppens navn, klik derefter på 'OK' og 'Anvend'.

11.

Gentag trin 10 på den anden computer, skrivning i arbejdsgruppens navn præcis som det blev skrevet til den første computer.

12.

Genstart begge computere. Log ind som en af ​​de tilladte brugerkonti (defineret i trin 6) på den anden computer.

13.

Dobbeltklik på ikonet 'My Network Places' på skrivebordet på den første computer. Klik på 'View Workgroup Computers' for at få vist den anden computer ' s netværksikon. Dobbeltklik på den anden computers netværksikon for at kopiere og se delte filer.

14.

Dobbeltklik på ikonet 'Mine netværkssteder' på skrivebordet på den anden computer Klik på ikonet 'View Workgroup Computers' i venstre side af vinduet for at få vist den første computerens netværksikon. Dobbeltklik på den første computers netværksikon for at kopiere og se delte filer.

15.

Højreklik på alle mapper på hver computer, du vil dele, og klik på ' Deling og sikkerhed ... '. Klik på afkrydsningsfeltet' Del denne mappe på netværket ', og klik derefter på' Anvend 'for at anvende ændringerne og gøre mappen tilgængelig for den netværkede computer.

Tips og advarsler

  • Microsoft Windows Vista og Windows 7 understøtter ikke direkte serielle kabelforbindelser.
  • Hvis du skal overføre filer mellem to computere, men ikke ønsker at købe den ekstra netværkshardware, som et typisk lokalnetværk skal fungere, kan du i stedet forbinde computere med et serielt kabel. Dette kaldes en direkte kabelforbindelse og kan Konfigureres mellem to computere med åbne og fungerende serielle porte. Denne metode kræver et serielt kabel med en 'kvindelig' forbindelse i hver ende, som kan købes fra en computer butik.