Sådan tænder du FTP på Cisco Routers

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn telnet-klienten på Windows-computeren eller åben en kommandolinje, hvis telnet-klienten er kommandolinjebaseret.

2.

Indtast IP-adressen til Cisco-routeren i værtsnavnet eller IP-adressefeltet, der leveres af telnet-klientprogrammet, og tryk på 'Enter' -tasten. Hvis du bruger en kommandolinjebaseret telnetklient, skal du skrive navnet på telnet-klientprogrammet efterfulgt af et mellemrum og derefter IP-adressen til Cisco-routeren og derefter trykke på 'Enter' -tasten (for eksempel 'telnet 192.168.1.1' ).

3.

Indtast administratoradgangskoden, når du bliver bedt om det, og tryk på 'Enter' -tasten. Cisco router kommandoprompten vises.

4.

Skriv 'aktiver' på kommandolinjen og tryk på 'Enter' -tasten. Indtast 'Privilege Exec Mode' -adgangskoden, når du bliver bedt om det, og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'config t' og tryk på 'Enter' -tasten for at få adgang til konfigurationsfunktionen.

5.

Skriv 'ftp-server enable' og tryk på 'Enter' Skriv 'ftp-server topdir disk0: /syslogd.dir,' erstatter 'disk0: /syslogd.dir' til det øverste niveau bibliotek, som du ønsker at give FTP-adgang til, og tryk derefter på 'Enter' -tasten.

6.

Skriv 'exit' og tryk på 'Enter' -tasten. Skriv 'copy run start' og tryk på 'Enter' -tasten for at gemme den nye indstilling.

Tips og advarsler

  • Aktivering af FTP-tjenesten på en router er modløs, da det skaber en ekstra sikkerhedsrisiko for netværket.
  • Cisco-routere indeholder mange tjenester, som ikke er aktiveret som standard, herunder en FTP-tjeneste. Aktivering af FTP-service på en Cisco-router giver nem adgang til at hente elementer som syslog-filer. FTP-tjenesten på Cisco-routere kan aktiveres i et par trin.