VoIP Trafikproblemer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Hver afsender eller modtager har ingen kontrol over den rute, et opkald vil overtage internettet. Et opkald føres først til opkalderens VoIP-udbyder. Hvis modtageren er abonnent på det samme netværk, kan opkaldet udfyldes i tjenesteudbyderens system og udleveres til modtageren. Hvis modtageren er på et andet netværk, eller hvis opkaldet bliver foretaget til en jordlinje, udføres opkaldsforbindelsen over en række forbindelser, der skal sendes til destinationen.

Linjens hastighed

Jo mere netværk et opkald skal krydse, jo højere er muligheden for forsinkelse fra kollision, travle ressourcer eller fejlede links. Langsome forbindelser forårsaget af kraftig trafikskader, og det forårsager forsinkelser, huller og ekko.

Bredbånd

Bredbånd muliggør en række data, der skal sendes parallelt. VoIP-opkald var ikke mulige, før bredbånd tillod større dataoverførsel. En stor båndbredde er nødvendig for at sikre, at opkaldsdata kan komme igennem i tiden, mens de konkurrerer om ressourcer med anden trafik på linjen. VoIP (Voice over Internet Protocol) bruger internettet til at transportere telefonopkald mellem endepunkter. Forbindelseskvaliteten påvirkes af trafikforhold på internettet på tidspunktet for opkaldet.