Windows 7 og netværksgodkendelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Hjemmegrupper

Windows 7 Hjemmegrupper forenkler deling af filer og ressourcer blandt et lille antal computere. Avancerede tilladelser og brugernavne er ikke påkrævet. Hjemmegruppens guiden opretter en adgangskode, du kan bruge denne adgangskode til at deltage i homegroupen fra andre Windows 7-computere. Windows 7-computere kan være medlemmer af et domæne og en homegroup på samme tid.

Active Directory-domæner

Windows 7 er kompatibel med alle Windows 2000, 2003 og 2008 Active Directory-domæner. DirectAccess er en ny funktion til Windows 2008-domæner. Det giver en form for gennemsigtig VPN-adgang til fjernarbejdere. DirectAccess giver konstant og direkte adgang til virksomhedens intranet, i stedet for at oprette en VPN-forbindelse manuelt og derefter tilslutte og afbryde fjernbetjening.

Windows 7 Homegroup Compatibility

Hjemmegrupper er kun kompatible med Windows 7, men det er muligt at del filer og printere over netværket med tidligere versioner af Windows. Windows 7 understøtter Arbejdsgrupper, der bruges i tidligere versioner af Windows. At dele med Windows NT til Windows Vista, Mac OS X eller Linux, opret en del, brugernavn og arbejdsgruppe på Windows 7-computeren. Andre systemer kan oprette forbindelse til Windows 7-arbejdsgruppen og få adgang til de delte filer eller printeren. Windows 7 tilføjer flere sikkerhedsfunktioner end tidligere Windows-Windows-systemer. Den type netværksautentificering, der bruges, afhænger af netværkets størrelse. Homegroups er en ny funktion designet til hjemmet og små virksomheder.