Computermedierede kommunikationsværktøjer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Kommunikationsteknologi har revolutioneret kommunikationsprocessen ved at reducere tid og afstand som kommunikationsbarrierer. (Se bemærkninger til reference) Computermediated communication (CMC) værktøjer har spillet en vigtig rolle i denne revolution. Klassificering for CMC-værktøjer omfatter synkron og asynkron kommunikation. Synkron datamedieret kommunikation muliggør kommunikation i realtid, mens asynkrone CMC-værktøjer muliggør kommunikation til din bekvemmelighed.

Instant Messaging

Instant Messaging (IM), et fælles synkront CMC-værktøj, fungerer bedst for at sende hurtige meddelelser til en anden person ifølge ASAE u0026 amp; Center for Forening Lederskab. For eksempel kan en arbejdstager, der har et spørgsmål til en kollega, sende spørgsmålet via en chat, og fjerne behovet for, at arbejderen forlader sit skrivebord. En ulempe for onlinemeddelelser indebærer, at begge parter skal have kompatibel software.

Voice over IPs

Voice over IP'er (VoIP), et andet synkroniseret computermedieret kommunikationseksempel, fungerer på samme måde som telefoner. Imidlertid bruger VoIP'er højhastigheds internet teknologi til at fungere i stedet for en telefonlinje. Ifølge Federal Communications Commission varierer VoIP-intervallerne. Nogle VoIP-tjenester begrænser kommunikation til serviceens andre abonnenter, mens andre VoIP-tjenester tilbyder et bredere kontaktområde.

Emails

Email er blevet et meget almindeligt anvendt asynkront CMC-værktøj. Folk bruger email til personlig, akademisk, og professionelle årsager. E-mail har desværre tjent som en vigtig bidragyder til information overbelastning, en kommunikationshindring skabt af kommunikationsteknologi. Information overbelastning sker, når informationen bliver formidlet hurtigere end hvad der kan behandles. Oprettelse af e-mailmapper til at filtrere e-mails hjælper med at forhindre overbelastning af information.

Video- / lydstrømme

Video- og lydstrømme involverer udstationering af video- og lydfiler til internettet. ASAE og Center for Foreningsledelse noterer sig video- og lydstrømme, der fungerer godt for onlineundervisning. Strømmene giver professorer mulighed for at skrive forelæsninger online for studerende at hente. Video- og lydstrømme tilbyder også reklamefordele. Eksempelvis er et firma, der sponsorerer et radioprogram whic h streams online skaber et ekstra publikum til reklamen med streamens lyttere.

Blogs

Blogs, kort for weblogs, fungerer som offentlige dagbøger. Bloggere posterer personlige tanker for andre at se. Blogs fungerer som en kommunikationskanal for at dele ideer. Brugernes evne til at kommentere blogindlæg giver mulighed for at få feedback om disse ideer. Effektiv blogging involverer mindfulness. Emosionelle og uinformerede blogindlæg kan lade en blogger føle sig beklagelig.