Grundlaget for Computer Networking

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

Behovet for internetprotokolsystemet opstod i midten af ​​1990'erne, da internettet voksede i popularitet. Folk begyndte at bruge internettet til at drive forretning, udføre forskning og holde kontakten med venner og familie.

Typer

Klassificering af computernetværk indebærer den teknologi, der bruges til at forbinde netværket. Computer netværkstyper omfatter kablede og trådløse. Kablet computernetværk bruger kabler til at oprette forbindelser, mens trådløse netværk bruger radiofrekvenser.

Fordele

Trådløst netværk giver større komfort og mere fleksibilitet. For eksempel kan man spise morgenmad i en kaffebar, der har trådløst internet, giver mulighed for at foretage sidste minuts ændringer til en virksomhedspræsentation ved hjælp af en bærbar computer. Fordele forbundet med computernetværk har over trådløse enheder, der omfatter større sikkerhed og mindre forbindelsesproblemer.

Fejlfinding

Potentielle forbindelsesproblemer i forbindelse med trådløst computernetværk omfatter interferens, der er skabt af andre teknologier, som f.eks. Mikrobølger og mobiltelefoner og udstyrets placering. For eksempel bliver en computers trådløse internet-signal svagere, da computeren bevæger sig længere væk fra den trådløse router. Computer netværk gør det muligt for computere at kommunikere med hinanden. Opgaver, der kræver computernetværk, omfatter e-mail, filoverførsler, video on demand og videokonferencer. Internet Protocol (IP), et system, der giver hver computer eller enhed et specifikt IP-nummer, gør computernetværk mulig.