Hvad er Client Server Communication?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Klient

Den nemmeste måde at tænke på en klient på er i forhold til hvad du gør lige nu. Din computer er, mens du er på internettet, en klient. Den modtager data fra en server over et netværk til Vis en bestemt webside på din skærm.

Server

Serveren indeholder de data, som kunden anmoder om. Mange kunder kan vurdere oplysninger fra den samme server samtidigt. For eksempel kan Google (eller Facebook eller en blog du læser, osv.) etablerer tjener, at din computer beder om information fra.

Netværk

Netværket tillader kommunikationsprocessen at finde sted mellem klienten og serveren. Klienten sender en forespørgsel på tværs af netværket til serveren, og serveren sender tilbage information via netværket. Tænk på, at vores computer er koblet digitalt til en server. Dette giver dig et mentalt billede af netværket. Client-Server Communication foregår hver gang du logger på internettet --- selv nu. I det væsentlige er det processen at dele data fra et sted til mange. Men lad ikke generaliseringer narre dig. En meget specifik proces, der består af tre komponenter, skal finde sted for klient-server kommunikation at finde sted effektivt.