Hvad er VoIP Lag?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Årsager

Lag er forårsaget af forsinkelse i leveringen af ​​datapakker. Det kan være, at den internet-tjeneste, du abonnerer på, ikke har tilstrækkelig båndbredde til hurtigt at få alle dataene til rådighed. Eller routerne på linket kan være overbelastede og tvinger rejsepakkerne til at konkurrere om ressourcer. Hvis en router, hvorigennem pakkerne der leveres, er beskadiget, må de muligvis omdirigeres, hvilket medfører en forsinkelse.

Andre faktorer

'Pakketab' opstår, når et data skal genopstå, fordi det ikke er kommet i tide. I almindelighed sender VoIP-tjenester ikke igen tabte pakker, så pakkeforløb vil resultere i huller frem for forsinkelse. Uanset hvor der er lag, er der ekko. En anden mulig årsag til forsinkelse er 'jitter', et udtryk der bruges til at beskrive pakkernes uregelmæssigheder kommer til en computer. VoIP-softwaren vil buffer indkommende pakker for at læse dem med regelmæssig hastighed, hvilket forårsager forsinkelser, hvis bufferstørrelsen er for stor.

Løsninger

De fleste løsninger til VoIP-lag er ude af brugeren s kontrol. En faktor brugeren kan påvirke er mængden af ​​båndbredde til rådighed. Forøgelse af din båndbredde vil reducere forsinkelsen. I Voice over Internet Protocol eller VoIP konverteres lyd til en digital besked og overføres som datapakker via et netværk, som f.eks. Internettet. 'VoIP-lag' er et udtryk, der bruges til at beskrive en forsinkelse i VoIP-transmission, der tvinger dig til at vente på at høre et svar fra din samtalepartner.