NCP-protokoller

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  NCP står for Network Control Protocols. Disse er en del af Point-to-Point Protocols-pakken. De forskellige NCP'er vedrører, hvilken netværksprotokol PPP arbejder med. PPP forbereder bit, der skal overføres og sætter dem i en ramme. Årsagen til, at der er mange forskellige NCP'er, er, at PPP kan fungere med mange forskellige netværksprotokoller.

Internet Protocol Control Protocol

Den mest anvendte NCP er IPCP (Internet Protocol Control Protocol). PPP bruger denne protokol til at interfere med internetprotokollens pakkestruktur. IPCP tilføjer en overskrift til de data, der overføres. Denne overskrift har fire sektioner: en kode for at forklare den transaktion, der udføres (konfigurationsanmodning, opsigelsesanmodning osv.); en identifikator vil et svar have samme nummer som anmodningen, pakkenes længde og et valgfelt. Valgfeltet er ikke båret sammen med data.

Internet Protocol Version 6 Control Protocol

Fra 2010 , blev udskiftningen af ​​den nuværende Internet Protocol-standard under udvikling. Den hedder Internet Protocol version 6 (IPv6). En nyere version af protokollen til protokollen til Internet Protocol udvikles for at imødekomme IPv6. Dette er Internet Protocol Version 6 Control Protocol IPv6CP).

Internetpakke Exchange Control Protocol

Internetpakkeudveksling (IPX) er en netværksprotokol udviklet af Novell Inc. i begyndelsen af ​​1980'erne. Den bruges af Novell NetWare-operativsystemet. etwork Packet Exchange Control Protocol (IPXCP) er det PPP element, der bærer IPX-trafik over netværk.

AppleTalk Control Protocol

AppleTalk er et proprietært netværkssystem til Apple Mac-computere. AppleTalk Control Protocol (ATCP) blev designet til at interface denne protokol med PPP. Dens hovedfelter er de samme som dem, der er beskrevet for IPCP. Appletalk understøttes ikke længere af Apple, som nu bruger TCP / IP som base for sine netværksfunktioner.

NetBIOS-rammer Kontrolprotokol

NetBIOS-rammer (NBF) hedder NetBEUI (NetBIOS Extended User Interface) af Microsoft. Dette system bruges hovedsageligt til Windows netværksprodukter. NBF tillader ikke routing. NetBIOS Frames Control Protocol (NBFCP) er den PPP NCP, der interagerer med NBF, for at bære sine data i rammer over netværksmedierne. Dennes pakkeoverskrift er den samme som den, der er beskrevet for Internet Protocol Control Protocol.

Mindre brugte NCP'er

Da der findes mange forskellige typer netværksprotokoller, er der lige så mange NCP'er. De vigtigste NCP'er er beskrevet ovenfor. Andre NCP'er omfatter Bridging Control Protocol (BCP), som etablerer og konfigurerer Remote Bridging; Kompressionskontrolprotokol (CCP), som styrer datakomprimering; og Encryption Control Protocol (ECP), som styrer kryptering på transmissionen.