Opsætning af et trådløst LAN med gæstetjenester

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem, hvor mange private og offentlige lans du skal bruge. Nogle producenter vil tillade flere lanser, som D-Link og mange andre. Køb enheden og vær forberedt på at gøre noget komplekst programmering, for at gøre hvad der kræves en vis viden om netværk er påkrævet.

2.

Bestem et sted for udstyret, passende en højdepunkt er et ideelt sted for enheden. Elektrisk er ikke nødvendig, da nogle af disse enheder tilbyder PoE-adgang (Power over Ethernet). Dette vil skubbe strøm over Ethernet-ledningen i en række ubrugte ledninger.

3.

Opret separate lanser (gæst ​​og privat), hold den private lan den samme som din interne kablede LAN for at få adgang til back office-programmer og printere. Gæsten lan skal være på en helt anden lan for at holde gæsterne væk fra dit private netværk og for at beskytte dine private data.

4.

Programmér enheden for at give fri adgang til gæsterne og et privat sikret link til din backend. Du vil måske kræve dit gæt adgang til at autentificere eller i det mindste indtaste en adgangskode for dagen eller ugen. Autentificering kan være så simpelt som at gemme computerens unikke mac-adresse, hvis en fejl gøres af gæsten som ulovlig fildeling mv. Ved opbevaring af mac-adresse, dette kan bruges til at blokere denne bruger, hvis behovet opstår.

Et problem, der konfronterer mange forretninger 'på det seneste er, hvordan man giver deres kunder adgang til Wi-Fi, men giver deres medarbejdere sikret trådløs adgang. Mange producenter er kommet til redningsbygningen wifi hotspots enheder. Disse giver en offentlig wifi kanal samt privat wifi adgang til backend aktiviteter.