Sådan aktiverer du gratis Wi-Fi på denne computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Til Windows

1.

Tænd computeren.

2.

Klik på 'Opret forbindelse til' for at hente en liste over tilgængelige netværk.

3.

Vælg et netværk fra listen. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et af netværkene er 'fri adgang', skal du se efter dem, der siger 'ubeskyttet' eller 'usikker' - disse netværk kræver ikke adgangskode til dem. Opret forbindelse til netværket ved at klikke på det, og klik derefter på 'Connect' for at oprette en gratis Wi-Fi-forbindelse til internettet.

Til Apple

1.

Tænd for computeren. Find internet-symbolet i nederste højre hjørne af proceslinjen på skrivebordet. Internet-ikonet i Apple ligner små bølger og kaldes 'AirPort' -symbolet.

2.

Venstre-klik på 'AirPort' -symbolet for at hente en liste over tilgængelige netværk

3. Vælg et ubeskyttet netværk for at oprette forbindelse til og nyd surfing på internettet via en gratis Wi-Fi-forbindelse.

På Linux

1.

Start computeren og højreklik på interent-symbolet, som som standard er placeret nederst til højre på hovedbiblioteket, og ikonet viser to computere.

2.

Klik på 'Aktivér trådløs', så du kan få adgang til trådløse netværk.

3.

Venstre klik på internetikonet og vælg et ubeskyttet netværk fra listen. Jo højere procentdelen er forbundet med netværket, desto stærkere er netværksforbindelsen, hvilket betyder, at jo hurtigere din websurfningstilslutning vil være.

Wi-Fi er et varemærkebeskyttet navn på Wi-Fi Alliance, men det er almindeligt anvendt til at henvise til enhver trådløs internetforbindelse eller hotspot. Hvert af de tre store operativsystemer (Windows, Apple og Linux) understøtter trådløs internetadgang, og fra 2010 er de fleste bærbare computere udstyret med trådløse funktioner. At aktivere trådløs tilslutning på en bærbar computer kræver simpelthen, at du vip en switch eller tryk på en knap. På et skrivebord skal du navigere til en simpel menu. Når det er aktiveret, er gratis Wi-Fi simpelthen en ubeskyttet trådløs netværksforbindelse eller hotspot, som du kan få adgang til.