Sådan fejlfindes et Airport Extreme-kort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Systemindstillinger' på skrivebordet og klik på 'Netværk.' Klik på 'AirPort' i netværkets sidevindue.

2.

Klik på rullemenuen på netværksnavnet, og vælg et andet netværk. Indtast dit admin-kode, og klik på 'Anvend'.

3.

Klik på ikonet 'Safari' på skrivebordets dock for at starte programmet og teste internetforbindelsen. Hvis du stadig ikke kan oprette forbindelse til internettet, skal du klikke på knappen 'Gendan' for at gendanne de originale indstillinger for din AirPort.

4.

Indsæt Mac OS installations cd'en og klik på tænd / sluk-knappen på din computer. Klik på 'Genstart' og hold tasten 'Option' nede for at starte computeren fra cd'en.

5.

Klik på 'Apple Hardware Test' på skærmen og klik på pileknappen for at starte hardware testen. Klik på 'Næste' og skriv fejlkoden, hvis diagnosticktesten finder en fejl.

6.

Klik 'Genstart' for at genstarte din computer i normal tilstand, og kontakt din Apple Store, og giv fejlkoden til Apple Support-specialisten.

AirPort Extreme-netværkskortet er det trådløse standardkort, der følger med din PowerBook G4 og nyere computere, og forbinder din bærbare computer med internettet, når du er tilsluttet en trådløs router. Hvis du efter at have installeret kortet ikke kan oprette forbindelse til din trådløse router, kan du fejle dit AirPort-kort ved at forsøge at oprette forbindelse med andre tilgængelige netværk. Vedvarende forbindelsesproblemer kan betyde et hardwareproblem, der kan testes ved hjælp af computerens originale installationsdisk. Hvis din computer registrerer en fejl, skal du kontakte Apple for at planlægge en serviceaftale.