Sådan hentes Skype-brugere IP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på knappen 'Start', og klik derefter på 'Søg' feltet. Skriv 'cmd' i boksen 'Søg', og højreklik derefter på kommandolinjens ikon, der vises, og klik på 'Kør som administrator'.

2.

Klik på ' Start '-knappen, og klik derefter på' Programmer '. Klik på 'Skype' -programgruppen i programlisten, der vises, og klik derefter på ikonet 'Skype'. Skype-programvinduet vises.

3.

Klik på knappen 'Kontakter' øverst i skype-vinduet. Find og klik derefter på en Skype-kontakt, du ønsker at ringe fra listen over kontakter, der præsenteres i Skype-vinduet.

4.

Klik på den grønne 'Ring' -knap for at oprette forbindelse til kontakten gennem Skype. Når kontakten har accepteret opkaldet og videoen, modtager lyd eller et øjeblikkelig besked svar, oprettes forbindelsen.

5.

Skriv 'netstat -nb' på kommandolinjen . Tryk på 'Enter' -tasten. Find Skype-programmet, der er angivet i den første kolonne i kommandolinjens output. Bemærk de IP-adresser, der er angivet til Skype-programmet.

6.

Naviger til den store fil, du vil overføre, ved hjælp af Windows Stifinder. Hold musemarkøren hen over filen, hold den venstre museknap nede, og træk derefter filen over ikonet for kontakten, der er i chatsessionen. Slip venstre museknap for at starte filoverførslen.

7.

Skriv 'netstat -nb' på kommandolinjen. Tryk på 'Enter' -tasten, når filoverførslen er startet. Find Skype-programmet, der er angivet i den første kolonne i kommandolinjens output. Bemærk den nye IP-adresse, der er tilføjet til listen til Skype-programmet, da det er IP-adressen til Skype-kontakten, som den store fil overføres til.

Skype er en nem at bruge Internet Protocol telefon og chat service, der giver pålidelig kommunikation via de fleste firewall og netværksinfrastrukturer forbundet til internettet. Ligesom mange chat-tjenester sendes kommunikation via Skype til og fra Skype-serverne i stedet for direkte til den kontaktperson, som du kommunikerer med. I visse tilfælde kan det dog være nyttigt at kende din Skype-kontaktens IP-adresse, f.eks. Når du vil bruge en anden protokol som FTP til at sende en fil.