Sådan krympes et RJ45-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Mål længden, som du har brug for til Cat5-kablet, og skær det til den ønskede længde.

2.

Skær slutningen af Kablet i 90 grader vinkel med wire cutters. Brug trådstrimmeren eller hjælpekniven til at afskære ca. en tomme isolering i enden af ​​ledningen.

3.

Arranger de farvede signalledninger baseret på, hvordan de skal indstilles til din særlige brug. Et lige signalnetværkskabel, for eksempel, vil blive forbundet anderledes end et crossover-kabel. Brug et lille stykke tape til at holde ledningerne i den rigtige rækkefølge.

4.

Sæt en RJ45-stik over ledningernes ende. Stikket skal passe tæt på Cat5-kablet. Metalterminalerne i RJ45-stikket skal placeres over de farvede ledninger i Cat5-kablet, når de sættes korrekt.

5.

Sæt stikket og ledningerne ind i RJ45-spjældet. Tryk let ned. Du bør føle kontakterne inde i RJ45-stikket gennem ledningerne indeni.

Tips og advarsler

  • Hvis du stripper ledningerne med en kniv, skal du være forsigtig.
  • RJ45-stik bruges sammen med UTP (Universal Twisted Pair) Cat5 netværkskabel til oprettelse af ethernet-forbindelser. Disse bruges almindeligt til at forbinde computere sammen på et lokalnetværk (LAN). Disse typer af forbindelser er f.eks. Nyttige på steder, der ikke kan modtage et signal fra et trådløst netværk. For at oprette en Cat5-forbindelse med denne type kabel skal du afslutte forbindelsen ved at krympe en RJ45-stik på ende af kablet.