Sådan opsættes trådløs kryptering

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn det trådløse router's administrationskontrolpanel fra en webbrowser på en computer, der er tilsluttet netværket. Kontroller brugervejledningen for at bestemme den nøjagtige adresse, der skal bruges, når du åbner kontrolpanelet. Generelt følger det et format svarende til '192.168.01'.

2.

Naviger til sikkerhedsopsætningsdelen af ​​routerns kontrolpanel. Den skal være placeret i en menu sektion mærket 'sikkerhed' eller 'netværksgodkendelse'.

3.

Vælg 'WPA-PSK' fra de trådløse sikkerhedsindstillinger. Dette vil muliggøre WiFi Protected Access --- Pre Shared Key-sikkerhedsindstilling for at kryptere trådløs kommunikation og sikre netværket mod uautoriserede brugere.

4.

Opret en ny adgangskode til det trådløse netværk. Adgangskoden skal være tilstrækkeligt svært at gætte En indbydende ville ikke kunne få adgang. Hver autoriseret computer vil bruge denne adgangskode til at oprette forbindelse til netværket.

5.

Klik på 'Apply' for at gemme de nye sikkerhedsindstillinger.

6.

Sel ect netværket fra listen over tilgængelige netværk på proceslinjen i Windows. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste den adgangskode, der blev valgt tidligere for at oprette forbindelse.

Med den stigende popularitet af trådløst netværk er det vigtigere end nogensinde at tage grundlæggende skridt for at sikre hjem trådløse netværk. Anvendelse af trådløs kryptering og sikkerhed til et trådløst netværk forhindrer uønskede brugere i at få adgang til netværket. Dette er især vigtigt i boliger med høj densitet som lejlighedsbygninger, hvor folk ofte søger et åbent netværk som et alternativ til at abonnere på internet service.