Hvad er Web SSO?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fordele ved Web SSO

Et netværk består af flere uafhængige systemer. Web SSO sparer tid ved at eliminere behovet for en bruger til at genindtaste sit brugernavn og adgangskode for at få adgang til forskellige dele af netværket. Single sign-on reducerer anmodninger om nulstillingsadgangskoder og forenkler datastyring af brugerkonti.

Ulemper ved Web SSO

En enkelt tilmeldingsløsning øger nogle sikkerhedsrisici, da det kun kræver én adgangskode for at få adgang til alle systemerne . Hvis en bruger er logget på og efterlader computeren uovervåget, kan en uautoriseret person nemt få adgang til hele netværket. Web SSO kan være udfordrende og dyrt at implementere på eksisterende infrastrukturer.

Grundlæggende web SSO-konfiguration

De fleste web-SSO-løsninger følger de samme grundlæggende principper. Brugeren bliver bedt om at logge på med hans legitimationsoplysninger, som er godkendt af et tredjepartssystem. Når den oprindelige tilmeldingsinformation er autentificeret, sendes oplysningerne automatisk til andre applikationer, som kræver, at brugeren logger ind, hvilket giver adgang til alle netværkssystemerne. Web SSO eller enkelt tilmelding er en type netværksgodkendelse, der tillader en bruger at logge på en gang og derefter få adgang til alle de tilsluttede systemer på netværket.